T-Mobile begint in november met 4G+

T-Mobile gaat vanaf november 2015 4G+ aanbieden aan klanten. De snellere variant van 4G verbetert ook het bereik binnenshuis en in dunbevolkte gebieden.

4g+KPN en Vodafone hadden het al: de snellere variant van 4G met een theoretische maximumsnelheid van 225 Mbps. Bij T-Mobile gaan ze er vanaf november ook mee van start: 4G+ zal op beperkte schaal worden aangeboden aan een deel van de klanten. Ook gaat de provider de mobiele dekking binnenshuis en in dunbevolkte gebieden verbeteren.

Waarom T-Mobile zo laat met 4G+ is

De locaties waar T-Mobile vanaf november 4G+ gaat aanbieden, zal op een later moment nog bekend worden gemaakt. Dat T-Mobile achter loopt bij het aanbieden van 4G+ heeft ermee te maken dat de provider alleen via de 1800 MHz-frequentie dekking bood, terwijl voor 4G+ twee frequenties nodig zijn. KPN en Vodafone konden de netwerktechnologie sneller uitrollen, omdat ze al beschikten over meerdere frequenties voor het 4G-netwerk. T-Mobile beschikte sinds de grote Nederlandse frequentieveiling alleen over de frequenties 1800 MHz en 2600 MHz, die een korter bereik hebben dan de 900 MHz-frequentieband. Ze moesten daardoor meer 4G-masten neerzetten dan de andere providers, waardoor het ook langer duurde om het netwerk op te bouwen. Sinds afgelopen mei kan T-Mobile 4G ook via de 900 MHz-frequentie aanbieden.

Bekijk ook

5G-netwerken: alles over de snelle mobiele netwerken

5G-netwerken zijn de opvolger van 4G en beloven dat je veel sneller kunt internetten, ook onderweg. Wat is de status bij de Belgische en Nederlandse providers, wanneer kun jij het gaan gebruiken en welke 5G iPhones zijn er? Dat lees je in dit uitgebreide overzicht!

Betere dekking binnenshuis

T-Mobile verwacht aan het eind van 2015 zo’n 75 procent van Nederland te kunnen voorzien van 4G+. Bijkomend voordeel is dat er een betere dekking binnenshuis komt en dat er in minder bevolkte gebieden betere dekking is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 augustus 2015 om 8:48
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.