T-Mobile denkt aan goedkoper abonnement voor 29 euro per maand

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Complete SDe Duitse mobiele operator T-Mobile ziet blijkbaar eindelijk in dat abonnementen van 49 euro per maand voor de doorsnee consument te duur zijn. Verschillende Duitsers melden dat ze voor een iPhone-enquête zijn benaderd door marktonderzoeksbureau INFO GmbH, in opdracht van T-Mobile. De uitnodiging voor de enquête lijkt te zijn verstuurd naar iedereen die zich ooit als potentiële iPhone-koper op de site van T-Mobile heeft aangemeld. In de enquête wordt gepeild hoe mensen denken over een goedkoper abonnement met de naam Complete S, dat 29 euro per maand moet gaan kosten, maar ook nogal wat beperkingen kent.

T-Mobile iPhone abonnementenBij dit goedkopere abonnement krijg je 50 belminuten per maand en 100 MB dataverkeer. In de tabel hiernaast zie je de verschillen met de al bestaande abonnementen. Voor elke extra belminuut betaal je 29 eurocent. Er zijn geen gratis SMS-berichten inbegrepen; voor elke SMS betaal je 19 eurocent. Verder krijg je ook geen gratis toegang tot WLAN, zoals bij de duurdere abonnementen, maar je betaalt daarvoor 10 eurocent per minuut. Overschrijd je de 100 MB dataverkeer, dan betaal je voor elke MB 35 eurocent. Echt riant is het abonnement niet, maar met 29 euro per maand ben je aanmerkelijk goedkoper uit. Die prijs is voor consumenten nog wel acceptabel.

Voor alle duidelijkheid: T-Mobile heeft nog niet aangekondigd dat ze het goedkopere tarief daadwerkelijk gaan invoeren. Het is op dit moment niet meer dan een optie in een enquête, maar het geeft wel aan dat T-Mobile erover nadenkt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.