Submarine Camcorder: dure speelgoedonderzeeër met iPad-app

· Gonny van der Zwaag

submarine camcorderAls het op speelgoed aankomt is de Submarine Camcorder een van de betere opties. De circa 60 centimeter lange onderzeeër is gemaakt van ABS en wordt aangedreven door twee propellers. Het levert een snelheid op van zo’n 5 knopen waarmee je onder water kunt rondkijken. Je kunt de onderzeeër ook naar links, rechts, omhoog en omlaag laten afbuigen. Via Wi-Fi krijg je de onderwaterbeelden binnen via een iPad-app. Nu denk je misschien: onder water is helemaal geen Wi-Fi-ontvangst! Dat klopt, maar daar is iets op gevonden: de Submarine Camcorder zit vast aan een 30 meter lange kabel en haalt daarmee z’n internetverbinding van boven het wateroppervlak.

De beelden die de Submarine Camcorder kan vertonen hebben een resolutie van 1280 x 720 pixels. Je kunt kiezen tussen videobeelden of foto’s. Je hebt op de iPad een de mogelijkheid om de camera te bedienen en waarden als diepte, accustatus, temperatuur en koers weer te geven. Dit gebeurt dankzij ingebouwde sensoren in het apparaat. Makkelijk te krijgen is de Submarine Camcorder niet: je zult bij online handelaar Hammacher Schlemmer in de VS moeten kopen en het pakje daarna via een doorstuurdienst naar Nederland laten verschepen. De prijs van het ding? 6300 dollar exclusief verzendkosten.

submarine 2

submarine 3

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.