Kate Winslet en Aaron Sorkin winnen Golden Globes voor Steve Jobs-film

De nieuwste Steve Jobs-film heeft enkele prijzen in de wacht gesleept. De film ging er vannacht vandoor met twee Golden Globes voor beste script en vrouwelijke bijrol.

De nieuwste Steve Jobs-film heeft het niet al te best gedaan in de Amerikaanse bioscopen, maar tijdens de uitreiking van de Golden Globes kon de film toch rekenen op twee overwinningen. Zowel Aaron Sorkin als Kate Winslet hebben een Golden Globe in de wacht gesleept. De film was in vier categorieën genomineerd en wist de helft daarvan te verzilveren.


Steve Jobs film met Michael Fassbender en Kate Winslet

Beste script en beste vrouwelijke bijrol

Aaron Sorkin won de Golden Globe voor het beste script. De film nam het in deze categorie op tegen Room, Spotlight, The Big Short en The Hateful Eight, de nieuwste film van Quentin Tarantino. Kate Winslet nam de prijs in ontvangst voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar vertolking van Joanna Hoffman. Andere kanshebbers in deze categorie waren Jennifer Jason Leigh in The Hateful Eight, Helen Mirren in Trumbo, Jane Fonda in Youth en Alicia Vikander in Ex Machina. Michael Fassbender, die de rol van Steve Jobs vertolkt, moest het ontgelden tegen Leonardo DiCaprio in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De film was ook nog genomineerd in de categorie Best Original Score, maar daar ging The Hateful Eight er met de prijs vandoor.

Steve Jobsfilm: Golden Globes

Mocht je nog benieuwd zijn naar dit exacte script, dan kun je deze zelf op je gemak lezen. Bovendien draait de film nog in enkele Nederlandse bioscopen, zoals in Amsterdam en Den Haag. Wil je eerst weten wat wij van de film vonden, dan kun je altijd onze filmrecensie lezen.

Bekijk ook

Filmreview Steve Jobs: meer dan de zoveelste Jobs-vertelling

'Steve Jobs' vertelt het verhaal over Apple's oprichter op een originele manier. Drie keer krijgen we een kijkje achter de schermen vlak voordat Jobs een van zijn beroemde Keynotes geeft. Wij zagen de film alvast en bespreken hem uitgebreid in dit artikel.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.