Spotify kondigt gezinsbundel Spotify Family aan

Spotify heeft het gezinsabonnement Spotify Family aangekondigd. Daarmee willen ze het afsluiten van meerdere accounts binnen een gezin stimuleren.

spotify equalizerSpotify heeft een gezinsbundel aangekondigd, waarmee mensen binnen hetzelfde huishouden ieder naar hun eigen muziek kunnen luisteren. Nu maken gezinnen nog vaak gebruik van hetzelfde account, maar dat heeft nadelen: je kunt niet met meerdere personen naar muziek luisteren en de luisterstatistieken worden beïnvloed door de muzieksmaak van huisgenoten.


Bij Spotify Family is er sprake van een hoofdaccount dat je steeds voor vijf euro extra kunt uitbreiden met een extra account voor een gezinslid. In totaal kun je het abonnement uitbreiden tot vijf accounts binnen een gezin. Het abonnement van de hoofdaccounthouder kost nog steeds €9,99, bij één extra account betaal je €14,99 en bij twee extra accounts €19,99. In het duurste geval ben je €29,99 kwijt voor een hoofdaccount en vier aanvullende accounts van gezinsleden.

De gezinsleden hoeven trouwens niet allemaal in hetzelfde huis te wonen. Ouders kunnen ook een eigen abonnement afsluiten en hun studerende kinderen een eigen account geven.

Spotify Family is nu al beschikbaar in Nederland en wordt de komende weken verder uitgerold in de rest van de wereld. Met het nieuwe abonnement probeert Spotify gebruikers ervan te overtuigen dat ze een eigen account nodig hebben niet niet langer gratis ‘meeliften’ op een bestaand account.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 oktober 2014 om 13:35
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.