Reacties voor: SOS op Reis Tags: medische gegevens snel scannen met je iPhone

SOS op Reis heeft speciale tags met QR-codes uitgebracht, die je met je iPhone scant om medische gegevens van iemand te ontdekken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Vooral interessant vind ik die tag voor je bezittingen -of pasjes zoals jullie schrijven. Maar dan moet je met de scan natuurlijk niet bij de prive gegevens van de eigenaar komen maar bijv bij een postbus (werkadres) waar gevonden voorwerpen naartoe gestuurd kunnen worden. Wellicht iets voor de ontwikkelaars??

  2. @ronny: De tag voor je bezittingen heet de RETURN tag. De enige info die deze tag toont zijn je 06, alternatief 06 en emailadres. Laat je bijv. Je digitale camera op een terras liggen, kan de vinder je direct bellen. Verlies je je iPhone, dan kan de vinder je bereiken via je email adres of alternatief 06 nummer.

  3. @ronny: He, dit systeem lijkt verdomd veel op het conTagged.us systeem, daar kan je als vinder het gevonden voorwerp wat voorzien is van een QR code, scannen en kom je via het geavanceerde systeem in contact via mail of sms met de eigenaar. Het voordeel hierbij is dat de gegevens van de eigenaar anoniem zijn en dus niet op straat ligt. Kijk anders even op http://contagged.us

  4. Hoe zit het dan met de privacy? Dat dokters mijn gegevens kunnen zien vind ik niet erg, maar ik wil niet dat iedereen met een qr-scanner dit ook kan.

  5. Origineel geplaatst door dietrich
    Hoe zit het dan met de privacy? Dat dokters mijn gegevens kunnen zien vind ik niet erg, maar ik wil niet dat iedereen met een qr-scanner dit ook kan.

    Daar heb je wel een punt.
    Ik gebruik RoadId, een wat modernere vorm van de oude metalen lagere school-plaatjes.
    Ook heel tevreden mee.

  6. @Cassius: Dank. Dat is inderdaad een mooi systeem!

  7. @Cassius: Het doel van conTagged.us en SOS International RETURN Tag is hetzelfde. Eigenaar en vinder met elkaar in contact brengen. We hebben ervoor gekozen dat de vinder direct beschikt over het 06 nummer (max. 2 nummers) en e-mail adres van de eigenaar, zodat de vinder direct kan bellen of mailen met de eigenaar. Stel je hebt iemands digitale camera gevonden op een terrasje, dan is de kans groot dat de eigenaar nog in de buurt is en de camera binnen een paar minuten weer terug is waar hij hoort. Een ander verschil is de prijsstelling. Bij de SOS International RETURN Tag betaal je eenmalig een bedrag en hoef je geen abonnement af te sluiten

    @dietrich: Bij de SOS International INFO Tag bepaal jij welke informatie je wilt delen en waarop je de Tag bevestigt. Sommige van onze klanten kiezen ervoor de Tag juist in het zicht te bevestigen. Denk aan fiets/scooterhelm, sportschoenen. Andere uit het zicht in de portemonnee. Omdat je de INFO Tag met klittenband kunt bevestigen, kun je deze ieder moment verplaatsen van bijvoorbeeld sportschoenen naar je autosleutels.

  8. Bij de SOS tag gaat het er toch ook om dat de betreffende gegevens bekend worden als er iets met je aan de hand is. De code zal alleen gelezen worden als je zelf niet meer in staat bent om te antwoorden. Als je “bij” bent kun je zelf vragen beantwoorden. Ik gebruik de tag tijdens het sporten en mijn werk en vind het juist een fijn idee da alle benodigde info beschikbaar is als ik zelf ze niet kan geven

  9. @Jack van Dooren: SOS International en conTagged.us hebben inderdaad hetzelfde doel, maar kennen subtiele verschillen. De klanten hebben te kennen gegeven dat privacy een belangrijk item is. Gegevens zijn daarom niet zichtbaar voor een vinder. Het geautomatiseerde systeem waarschuwt de klant en verstrekt de gegevens van de vinder. De eigenaar onderneemt actie. Wat betreft de prijs, dat klopt. Wij werken met een abonnementsvorm. Daarvoor krijg je echter 13 zelfklevende tags en verschillende bagage- en sleuteltags.

  10. @ronny: graag gedaan, mocht je iets dergelijks overwegen dan is een goed vergelijk van dergelijke systemen altijd nuttig, dacht ik zo.

  11. @Jack van Dooren: Zoals ik het op hun site zie klopt het dat het doel van conTagged.us en SOS hetzelfde is.
    In het geval van conTagged.us meldt de vinder de vondst en wordt de eigenaar op de hoogte gebracht via mail of via sms. De verdere actie ligt dus bij de eigenaar en niet bij de vinder. Ik zie idd op hun site dat je voor 1 euro p/m meerdere stickers krijgt (> 10) in verschillende formaten. Om zoveel stickers te krijgen bij SOS heb je bij contagged.us volgens mij een 2 jarig abonnement. maar eigenlijk wil ik het daar niet over hebben, het was meer bedoeld om te laten zien dat er meer op de markt is.

  12. Medische gegevens ben ik altijd wel erg voorzichtig mee, geloof niet dat ik dit heel snel zou gebruiken, ben toch meer gesteld op mijn privacy. Het terugbezorgen van spullen is natuurlijk al erg oud, ik heb al meer dan 15 jaar een sleutelhanger van de bank waarmee mijn sleutels al 2x zijn terug gekomen, volgens mij kun je er ook die stickers bestellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.