Software-unlock voor iPhone 3G komt op 31 december

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Pwnage t-shirtHet iPhone Dev Team heeft aangekondigd dat op 31 december 2008, dus op oudjaarsdag, de iPhone 3G simlockvrij gemaakt kan worden. De tool heeft de codenaam yellowsn0w gekregen. Zoals al eerder aangekondigd werkt de unlock niet op elke iPhone 3G, maar alleen op de modellen die baseband 2.11.07 of ouder hebben. Meestal zal het daarbij gaan om iPhones met oudere firmwareversies 2.0 tot en met 2.1 maar het is ook mogelijk dat je de update naar firmware 2.2 op de juiste wijze hebt gedaan via PwnageTool waardoor je nog steeds de oude baseband 2.11.07 hebt. Mensen die steeds hun iPhone rechtstreeks in iTunes hebben bijgewerkt naar de nieuwste firmware en nu op 2.2 zitten moeten voorlopig nog even wachten.

Het iPhone Dev Team verwacht geen problemen op dit gebied, omdat ze steeds hebben gewaarschuwd dat het zomaar updaten in iTunes op een later tijdstip tot problemen kan leiden.

De tool die nu bij het iPhone Dev Team in ontwikkeling is, zal iets anders zijn dan Pwnage of QuickPwn en krijgt ook een andere interface. Daaraan zal de komende dagen nog worden gewerkt, zodat uiteindelijk een tool ontstaat dat net zo gemakkelijk in gebruik is als QuickPwn of Bootneuter.
Ook bereidt het team zich voor op een presentatie bij de Chaos Computer Club, zoals eerder al aangekondigd. Als je helemaal in stijl wilt verschijnen kun je ook een supercool PwnApple t-shirt kopen.

Nog even samenvattend:

  • Om een softwarematige unlock met de nieuwe tool uit te voeren moet je een iPhone 3G met jailbreak hebben
  • De iPhone moet voorzien zijn van baseband 2.11.07 of eerder (kijk hier om te zien welke baseband standaard bij welke firmware hoort)
  • De geplande datum waarop de tool beschikbaar komt is oudjaar, 31 december 2008
  • De tool is gratis

Het iPhone Dev Team gaat in de blogposting op de website ook nog even in op het recente nieuws, waarbij de DFU Mode op Mac OS X 10.5.6 weer werkend kan worden gekregen. Volgens het Dev Team heeft het iets te maken met een kernel bug en is het niet een maatregel die Apple bewust heeft genomen. Op eigen risico kun je een aantal handelingen uitvoeren om het weer werkend te krijgen, maar da’s niet voor beginners geschikt.

Er wordt momenteel niet gewerkt aan de iPod touch 2G. Pas volgend jaar is er weer kans dat het Dev Team ermee aan de slag gaat, maar voorlopig ben je afhankelijk van anderen, die buiten het Dev Team bezig zijn om een jailbreak te vinden.

Meer info: iPhone Dev Team Blog
Dank aan alle tipgevers: Ronald, Ceriel en Erik waren het snelst.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.