Snapchat breidt chatfuncties uit met audio, video en stickers

Snapchat gaat de chatfuncties uitbreiden met tekst, audio, video en stickers. Je kunt videochatten en stickers uitwisselen voor meer 1-op-1 contact.

Snapchat was altijd een app waarbij je een berichtje plaatste, die vrienden een paar minuten (of uren) later konden bekijken. Vanaf vandaag probeert de app veel meer een chatapp te zijn, waarbij je rechtstreeks en 1-op-1 kunt communiceren. Ze noemen het Chat 2.0 en bieden de mogelijkheid om met audio en video in contact te komen met vrienden. Ook kun je met de update van vandaag stickers naar elkaar sturen in een chatbericht, zodat je meer mogelijkheden hebt om je gevoelens te uiten.


Snapchat videobellen

Snapchat’s nieuwe chatfuncties

Met Snapchat’s Chat 2.0 kun je moeiteloos wisselen tussen tekst, audio- en videochatten. Je kunt bijvoorbeeld eerst een paar tekstberichtjes sturen en als een vriend reageert kun je overschakelen naar een audiogesprek of videochatten. Ook kun je een audiobericht achterlaten om iets te zeggen, zonder dat je het hele verhaal hoeft in te typen. Is het maar moeilijk in woorden uit te drukken, dan stuur je gewoon een sticker. Dit gedeelte van de app is uitgebreid met ruim 200 stickers.

Snapchat begon in 2014 al met een chatfunctie, waarmee je via tekst met elkaar kunt communiceren.

Er is nog iets anders toegevoegd, namelijk Auto-Advanced Stories. Daarbij kun je automatisch springen van Story naar Story. En misschien komt er binnenkort nog wel meer aan, want een paar dagen geleden werd bekend dat Snapchat de app Bitstrips heeft overgenomen, een app waarmee je een emoji-versie van jezelf kunt maken. Ze zouden 100 miljoen dollar hebben betaald voor de app. Mogelijk wordt het in de toekomst ook mogelijk om de Bitstrips-functies in Snapchat te gebruiken, waarbij je kunt kiezen uit gezichtsvormen, huidkleuren, neuzen en brillen om een persoonlijke emoji te maken.

De vernieuwde versie van Snapchat komt vanavond beschikbaar.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 maart 2016 om 21:58
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.