‘Apple’s Siri-speaker krijgt camera met gezichtsherkenning’

De mogelijk aanstaande slimme speaker van Apple zou voorzien kunnen worden van een camera met gezichtsherkenning. Hierdoor kan de speaker zien wie er in de kamer is en aan de hand daarvan de juiste instellingen inschakelen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Echo
Deze week doken er ineens geruchten op dat Apple zelf ook zou werken aan een slimme speaker voor in huis met ingebouwde Siri. De speaker zou ingebouwd worden in een nieuwe versie van de Apple TV, maar nu zijn er bronnen die melden dat de slimme speaker ook een eigen camera krijgt. Dit meldt CNET op basis van informatie van ingewijden.

Bekijk ook

'Apple gaat Siri openstellen voor apps en werkt aan Siri-speaker voor thuis'

Apple gaat Siri openstellen voor externe ontwikkelaars en werkt aan een slimme speaker voor thuis, zoals de Google Home en Amazon Echo.

Slimme speaker met camera

Apple zou de mogelijkheden onderzoeken om een camera in de slimme speaker in te bouwen. De camera zou herkennen wie er in de kamer is, zodat het apparaat zelf de juiste instellingen kan activeren. Denk bijvoorbeeld aan het starten van specifieke muziek of het activeren van een bepaalde verlichting. Zodra iemand de kamer in loopt, kan de speaker volgens de bronnen automatisch de gewenste instellingen oproepen.

Volgens de bronnen zou de nieuwe hardware al eind dit jaar beschikbaar zijn, maar een release in 2017 is een stuk waarschijnlijker. Overigens is het daarbij nog niet helemaal zeker of er echt een speaker in komt, aangezien Apple de mogelijkheden slechts aan het onderzoeken is. Sterker nog, de bron meldt dat Apple het product helemaal kan schrappen, waardoor hij nooit het levenslicht zou zien.

Bekijk ook

Opinie: Waarom een slimmere Apple TV een goed idee is

Apple zou volgens geruchten een slimme speaker willen maken, vergelijkbaar met Google Home. Inbouwen in de Apple TV lijkt wat ons betreft een betere optie dan het op de markt brengen van een compleet nieuw product, een losse speaker.

De nieuwe speaker van Apple zou als concurrent moeten dieenn voor Amazon’s Echo en de nieuwe aanstaande Google Home-assistent. Laatstgenoemde werd vorige week aangekondigd tijdens Google I/O. Eerder vandaag was er nog het gerucht dat de speaker kan worden ingebouwd in de Apple TV, wat ons een goed idee lijkt.

https://www.iculture.nl/gids/google-home/

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.