Sensibo verbindt bijna iedere airco met iPhone-app

De Sensibo kan op een airconditioner worden bevestigd, zodat je hem met een app voor iPhone, iPad of iPod kunt bedienen.

Sensibo op aircoEr lijkt ineens een concurrentiestrijd te ontstaan op het gebied van slimme airconditioners. Begin dit jaar maakte Haier bijvoorbeeld bekend de eerste MFi-gecertificeerde airconditioner op de markt te brengen, en eerder deze maand beloofde de Tado je bestaande airco slimmer te maken. De nieuwe Sensibo is wat dat betreft een directe concurrent voor de Tado: ook dit apparaat koppel je aan je huidige airco-systeem, waarna je met een bijbehorende iPhone-app de temperatuur kunt aanpassen.


De Sensibo kan op iedere airco worden aangesloten, mits deze bediend kan worden met een afstandsbediening. Het apparaatje ontvangt in principe commando’s van de iPhone-app via Wi-Fi, wat wordt omgezet naar infraroodsignalen door het accessoire. Daarmee vervangt de Sensibo je afstandsbediening, met daarbij wat handige voordelen. Zo kun je overal de airco bedienen, zolang je maar met Wi-Fi verbonden bent. Daarnaast ziet de Sensibo wanneer je niet thuis bent, zodat de airconditioning automatisch kan worden uitgeschakeld.

Sensibo met app

Net als de Tado gebruikt de Sensibo ook Bluetooth 4.0 LE, waarmee het apparaat als iBeacon functioneert. Hierdoor ziet de airconditioner of je in de kamer bent, zodat de temperatuur geautomatiseerd wordt aangepast. Zelfs op het gebied van prijs wijken de twee slimme accessoires weinig af: je bestelt de Sensibo voor 99 dollar plus 20 dollar verzendkosten, terwijl je voor de Tado 99 dollar plus 15 dollar verzendkosten neerlegt. Het verschil lijkt voornamelijk te zitten in de kabels: de Tado heeft één stroomkabel, terwijl de Sensibo volledig draadloos is. Handig, maar dit betekent wel dat je de Sensibo na een tijd weer moet opladen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.