SendStation PocketDock: iPhone opladen via mini-USB

(Laatst bijgewerkt: ) · Edward Neve

pdlomusb-miniplug-largeSendStation, fabrikant van iPod en iPhone accessoires, komt met de PocketDock. Het is een alternatief voor de standaard docking stations in de vorm van een tussenstuk, die je op de dock connector van je iPhone of iPod zet, waarmee je je apparaat kunt opladen of synchroniseren via mini-USB. Ook zit er een line-out op de PocketDock waar je je koptelefoon of stereo-installatie op aan kunt sluiten. Voordeel is dat je iedere mini-USB oplader kunt gebruiken om je iPhone op te laden, en dat de line-out (zo meldt SendStation) een betere geluidskwaliteit op je stereo-installatie levert dan de gewone koptelefoon-uitgang dat doet.

Het gebruik van de line-out vergt bovendien minder van je batterij dan dat de standaard uitgang dat doet. De line-out en de mini-USB uitgang kunnen tegelijkertijd gebruikt worden, zodat je je batterij op kunt laden terwijl je je iPhone of iPod op je stereo of autoradio hebt gesloten. De prijs ligt met 29,95 euro ongeveer gelijk aan die van andere iPhone docking stations. Het verschil zit hem dus vooral in de grootte en het feit dat je mini-USB kunt gebruiken om te laden of synchroniseren. Ook wordt de PocketDock met twee lange (180 cm) audiokabels geleverd waarmee je je iPhone op iedere stereo-installatie, autoradio of boxen-set aan kunt sluiten. Hij is te gebruiken met de eerste generatie iPhone, de iPhone 3G, de 3G S en de iPod touch (alle modellen), als ook met andere (oudere) iPod-modellen.

De PocketDock kost 29,95 euro, en is verkrijgbaar via de website van SendStation.

Tipgever: Michel

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod Touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma's en spellen. 

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.