‘Schermproductie 9,7-inch iPad bij Sharp nagenoeg stopgezet’

· Bastiaan Vroegop

iPad en miniSharp heeft de productie van 9,7-inch iPad-schermen nagenoeg stopgezet en richt zich nu meer op displays voor de iPad mini. Dit heeft Reuters gehoord van twee aparte bronnen. Het is onduidelijk of de schakeling bij Sharp te maken heeft met de populariteit van de iPad mini ten opzichte van grote iPads, of dat er gewoon minder vraag naar 9,7-inch schermen is nu de feestdagen voorbij zijn.

Het stilleggen van Sharp’s schermproductie voor de 9,7-inch iPad betekent niet dat er helemaal geen schermen worden geproduceerd: Apple staat er om bekend met meerdere fabrikanten in zee te gaan voor bepaalde producten. Zo wordt het scherm van de iPad ook gefabriceerd door LG Display en Samsung. Het is niet duidelijk of de productie-aantallen bij deze twee fabrikanten ook zijn verlaagd.

Kiest Apple ervoor om in maart weer een nieuwe, 9,7-inch iPad te introduceren, dan bestaat er ook een kans dat Apple de productie van huidige panelen nu alvast terugschroeft om voor te bereiden op een nieuwe variant. Eerdere geruchten wezen al op een nieuwe en dunnere iPad, die waarschijnlijk ook een dunner scherm krijgt.

Er wordt al langer gespeculeerd dat de iPad mini hard op weg is om de populairste iPad te worden, al dachten de onderzoekers van Morgan Stanley in december nog dat het effect op de grote iPad niet overdreven groot zou zijn. Wat de verlaagde productie bij Samsung precies betekent voor de iPad, blijft daarom nog even de vraag. Een fabrikant die zich enkel op schermen voor de iPad mini hoeft te richten, kan wellicht wel gunstig uitpakken voor het productieproces.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.