Saurik eist domeinnaam Cydia.com op via rechtszaak (jailbreak)

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

saurikJailbreak-ondernemer Jay Freeman wil de domeinnaam Cydia.com hebben. Omdat dit op normale wijze niet gelukt is, heeft Freeman besloten om juridische stappen te ondernemen. In maart probeerde Freeman, die beter bekend is onder zijn bijnaam Saurik, het domein in handen te krijgen. Dat lukte echter niet, omdat het domein al 6 jaar eerder werd geregistreerd, op het moment dat er nog geen iPhone en geen jailbreakscene was. Saurik vindt echter dat hij recht heeft op het domeinnaam: Cydia is een naam die onlosmakelijk met jailbreaken is verbonden. Zijn bedrijf SaurikIT LLC is al wel eigenaar van de merknaam Cydia en Saurik meende daarom ook de domeinnaam te kunnen opeisen.

De huidige eigenaar gebruikt het domein niet actief. Toen Saurik de eigenaar benaderde met een verzoek, installeerde hij er een ‘Apple-forum’ op maar die wordt niet actief gebruikt. Volgens een tekst op de website moest het forum offline worden gehaald omdat het werd bestookt met kwaadaardige aanvallen en spam. Volgens Saurik roept zo’n Apple-forum juist verwarring op.

De tekst van de aanklacht is te vinden in een PDF-document. Momenteel gebruikt Saurik het domein cydia.saurik.com voor zijn activiteiten. In zijn aanklacht eist hij het domein Cydia.com op, wil dat Verisign het domein overzet en dat alle juridische kosten worden vergoed door de huidige eigenaar.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.