Reserve Strap mag poort op Apple Watch niet langer gebruiken

De fabrikant van de Reserve Strap zit in de problemen, omdat Apple het gebruik van de diagnostische poort niet langer toestaat. Daardoor werkt het horlogebandje met ingebouwde batterij niet meer.

Reserve Straps

Het gaat niet goed met de Reserve Strap, een batterijbandje voor de Apple Watch. Door wijziging van Apple’s beleid is het niet langer mogelijk om een horlogebandje met ingebouwde batterij aan te bieden. Apple heeft aanpassingen gedaan in watchOS 2.0.1 waardoor de diagnostische poort van de Apple Watch niet langer gebruikt mag worden. Daardoor kan de fabrikant de horlogebandjes niet versturen naar mensen die er eentje hadden besteld en al vooruit hadden betaald.

Reserve Strap: geïnteresseerden wachten nog steeds

Geïnteresseerden zitten al sinds afgelopen zomer te wachten op hun batterijbandje, die ondertussen al meerdere varianten heeft doorgemaakt. In alle gevallen maakt de Reserve Strap gebruik van de diagnostische poort in de Apple Watch. Externe partijen kunnen daar sinds watchOS 2.0.1 geen gebruik meer van maken, omdat Apple het External Accessory Protocol heeft aangepast. Daardoor blokkeert Apple ook de mogelijkheid om andere slimme en handige accessoires voor de Apple Watch te maken.

Bekijk ook

Accessoiremakers gebruiken verborgen poort op Apple Watch

Accessoires zoals horlogebandjes kunnen gebruikmaken van de verborgen poort van de Apple Watch. De maker van de Reserve Strap is de eerste.

In een blogposting schrijft ontwikkelaar Lane Musgrave dat er sprake is van een bug, waardoor Apple het gebruik van de poort heeft geblokkeerd. Het wachten is nu op een officieel MFi-programma voor de Apple Watch.

apple-watch-6-pins-poort

Langere batterijduur voor je Apple Watch

De Reserve Strap was bedoeld om de gebruiksduur van de Apple Watch te verlengen met meer dan 150%, zodat je zo’n 30 uur extra batterijduur zou krijgen. Mensen die al een Reserve Strap in bezit hadden kunnen deze blijven gebruiken, zolang ze hun horloge maar niet updaten naar watchOS 2.0.1. Zij zullen de komende weken hun batterijbandje ontvangen. De fabrikant roept klanten op om protest aan te tekenen bij Apple.

Overigens lijken er bij Apple plannen te zijn om extra intelligentie in de Apple Watch-bandjes in te bouwen, zo kon je onlangs lezen. Verder is de verwachting dat Apple snel een MFi-programma voor de Apple Watch start, zodat fabrikanten officieel ondersteunde accessoires kunnen maken. Ondertussen zijn ze druk bezig om het aantal horlogebandjes flink uit te breiden.

Bekijk ook

Apple wil Apple Watch-functies toevoegen via horlogebandjes met gps, speakers en meer

Apple heeft ideeën om de diagnostische poort van de Apple Watch op allerlei andere manieren te gebruiken, bijvoorbeeld voor gps-chips, batterijen en speakers.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.