Reacties voor: Rechter beslist: iPhone zonder abonnement in Duitsland (Update)

T-Mobile zal de komende weken voldoen aan het verzoek van de rechtbank in Hamburg om de iPhone ook zonder simlock en verplicht contract aan te bieden. Vodafone is daarbij niet het enige bedrijf dat bezwaar maakt tegen het exclusieve contract tussen T-Mobile en Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Mooi zo! Apple moet de iPhone gewoon los verkopen zoals andere GSM’s. Apple zal er dan versteld van staan hoeveel zij er dan zullen verkopen.

    Ik geloof nooit dat zo’n massa product als de iPhone een winkel waarde heeft van 1000 euro
    Maar ja wat en wie bepaald de waarde..

  2. Idd. in Frankrijk zou het al zo gaan.
    1 provider met abo en een iphone voor 400 euro.
    1000 euro voor je simlockvrije iPhone.

    1 vraag. Zou er in Frankrijk bij de simlockvrije iPhone ook een abo zitten of is dat een losse toestelprijs?
    600 euro voor je simlock is natuurlijk wel absurt veel.

  3. Het gaat er niet om om of wel of geen simlock bij zit maar of er wel of geen abbonement aan gekoppeld zit.

    600 euro en geen abbo is dan weer goedkoper

  4. doe mij maar gewoon € 600 zonder abbonomentje. €399 euro eenmalig en dan ook nog € 49 per maand voor 100 belminuten en 40 smsjes. absurt gewoon.

    ik denk trouwens als apple het ding gewoon een simlock vrij zou verkopen de verkoop van het aantal iphones enorm zal toenemen, hoeveel mensen willen wel zon ding maar niet aan een 2 jarig abbonement vast zitten. genoeg dacht ik, ik in ieder geval wel ^^

  5. Hmm, En wat bied dit voor mogelijkheden voor de modders? Zou apple dan (eindelijk) een simlock vrije firmware leveren? Of gaat Tmobile elke telefoon handmatig unlocken dmv een van de vele hacks?

  6. tja als tmobile ze zelf gaat hacken hoe willen zij dan updates gaan leveren. dan krijgen ze iedere maand duizenden bricks terug

  7. Apple zal in een handomdraai een simlock vrije update aan T-Mobile kunnen geven.
    Hoe het dan met de update moet gaan?
    Misschien dat er in de firmware/iTunes combinatie gezocht wordt naar de juiste update (simlock vrij of niet)
    Maar dan zal het ook niet lang duren voordat dit gekraakt is.

    Dus Apple kan beter alles vrijgeven.
    Maak geen updates meer die simlock activeert.

  8. Eindelijk goed nieuws, Vodafone rules 😀 😀

    Laat die iPhone nu maar simlockvrij invoeren in heel Europa, ik zal er misschien ook eentje halen, nu zal de iPhone echt een hype gaan worden.

  9. in dit geval is vodafone goed bezig, of het lijkt er in ieder geval op.
    want vodafone wil wel weer exclusief zijn met de 3g iphone.

  10. T-Mobile onderzoekt of het de gelede schade op Vodafona kan verhalen…

    lol.

    Meneer de witwasser. u bent veroordeeld tot een celstraf wegen het uitvoeren van illegale praktijken.
    “Is goed maar dat daag ik de Nederlandse staat wegens inkomstendelving tijdens mijn celstraf voor het bedrag dat ik normaal tijdens mijn celstraf periode zou verdienen met witwassen”

    :S

    Als het illegaal is, dan is het illegaal en lijkt het me niet dat je die kosten kan verhalen die je misloopt door het uitvoeren van illegale praktijken.

  11. Zou het zo zijn dat als we die firmware te pakken krijgen van zo’n simlock vrije iphone en we zetten deze op onze eigen iphone we zonder problemen kunnen updaten..
    Zou eigenlijk wel moeten toch ??

    Maar zo makkelijk zal het wel niet zijn denk ik…

  12. Je ziet gewoon dat ze de losse verkoopprijs nu zo hoog maken dat alsnog weinig mensen hem los zullen kopen. Nu voldoen ze dus wel aan de verplichtingen om hem los te verkopen, maar voor een bedrag die weinig mensen bereid zijn te betalen voor en telefoon.

  13. Hahaha 999 euro? Wat een grapjassen!

  14. Er zijn genoeg mensen die €999 neerleggen voor een iPhone, dat verbaast me niets.. Waarom zou je contracten afsluiten en dan goedkoper uit zijn.. Ikzelf heb geen enkele zin aan verplichintg met een provider en derhalve is dit voor mij de enige (legale) optie..
    Tuurlijk kan ik een import kopen maar wat als deze kapot gaat oid.. Kan je er nergens mee naar toe… en dan is gemiddeld € 500 erg veel geld voor een import..

  15. Voor zo’n bedrag zou ik we een klein risicootje willen nemen door er een te importeren. Als de telefoon dan toch kapot gaat is er altijd nog de mogelijkheid dat hij gerepareerd kan worden.

    En als dat niet kan, koop je gewoon een nieuwe voor 500 Euro en ben je uiteindelijk evenveel geld kwijt. (Of in het beste geval koop je tegen die tijd (over een jaar ofzo) voor 400 Euro in Nederland een legale versie)

  16. Vodafone heeft een grote stap gezet in het succes van Apple.
    Dit is wat we moesten hebben, Apple kan nu niet anders dan de unlock-versie op Europa los te laten, wat ook betekent dat Nederland en België ook de iPhone binnenkort in de winkel zal zien liggen.

    De prijs 999 euro is extreem duur, maar dat is unlock.
    Apple zal nog verkopen hoor, maar ze zullen met der tijd gewoon niet anders kunnen dan de prijs te zakken. En wat zullen ze moeten doen.

    High-end iPhone op de markt brengen, iets duurder dan andere merken.
    Simlock vrij en als het ware een computer in je broekzak.

    Dit is wat we moesten bereiken, we gaan de goeie kant op, en dit te danken aan Vodafone.
    Nu mag Vodafone geen contract aangaan met Apple, gewoon weigeren die handel.
    En als het goed gaat volgen nu de andere landen en dan vooral in Amerika, ons Europese voorbeeld op, gewoon voor de rechtbank dagen.

    De telecommarkt is gelanceerd, je zult vele toestellen hebben die veel aankunnen. Maar kwaliteit zal stukken lager liggen.
    Waar je je nu zorgen om moet maken is, voor hoeveel jaar je met dat toestel rondloopt?

    We zullen een economie krijgen waar iedereen om de 2 jaar een nieuwe gsm zal kopen, en we zullen duidelijke onderscheiden hebben. Gsm’s van 15 euro tot 700 euro.

  17. ach je hebt alleen maar een goede vriend nodig die bij tmobile werkt om je iphone even voor je te unlocken, het zal mij niets verbazen dat ze het ook buiten werktijd om ook nog willen unlocken

  18. ze unlocken m door het imei naar apple te sturen en die zorgt dat de imei simlockvrij wordt.
    je moet als je hem koopt wel 24 uur wachten voor dat de unlock gedaan is, dan pas mag je m aansluiten op itunes en als het goed is heb je dan een unlockvrije iphone voor 999 euro.
    het staat op t hackingtosh iphone forum.
    gr. jur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.