Receiver nu op de Apple TV: luister naar tienduizenden radiozenders en podcasts

De radio-app Receiver is nu ook beschikbaar voor Apple TV. Luister radio via je Apple TV en kies daarbij uit tienduizenden zenders en podcasts.

Receiver-app

De radio-app Receiver is al lange tijd verkrijgbaar en krijgt regelmatig nieuwe functies. De nieuwste update maakt de app voor het afspelen van radiozenders en podcasts ook geschikt voor de Apple TV. Radio luisteren was al mogelijk op de Apple TV met de app Radio en met losse apps van Radio 10, Sky en Veronica maar het aanbod van deze apps is niet zo groot als bij Receiver.


Receiver Apple TV

Radio-app Receiver op Apple TV

Receiver was al verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en Apple Watch, maar nu dus ook voor de Apple TV. In de app kun je naar ruim 22 duizend radiozenders luisteren, waaronder alle bekende Nederlandse zenders en internetradiozenders die zich vaak op één genre richten. Alle zenders zijn geordend op taal, genre, regio en kwaliteit, maar je kunt natuurlijk ook naar specifieke zenders zoeken met de zoekfunctie.

Bekijk ook

Deze Nederlandse radiostations hebben al een eigen Apple TV-app

In de App Store op de nieuwe Apple TV zijn diverse Nederlandse radiostations aanwezig. Zo kun je live luisteren naar diverse themakanalen en video's bekijken. Ook is er een algemene Radio-app voor alle Nederlandse radiostations.

Gebruik van Receiver
In de app kun je een lijst van favoriete zenders maken, die vervolgens in de bovenste rij op het startscherm van de Apple TV verschijnen. Vanuit daar kun je deze direct afspelen. De favoriete zenders synchroniseren bovendien via iCloud met andere iOS-apparaten waar je de app op geïnstalleerd hebt. Stuurt een radiozender informatie over de nummers die afgespeeld worden, dan zoekt de app automatisch naar een hoesje voor de full screen-weergave.

Niet alleen radiozenders zijn te beluisteren binnen Receiver, je kunt ook genieten van ruim 20 duizend podcasts. Ook deze zijn geordend op taal, genre en regio, maar er zijn ook aparte schermen voor nieuwe en populaire podcasts.

Receiver op iOS en Watch OS

Zoals gezegd bestaat Receiver al langer voor iOS en de Apple Watch, waar je nog veel meer functies kunt vinden. Zo kun je in de app een alarm instellen, die zelfs afgaat als Receiver op de achtergrond draait. Zo word je wakker met je favoriete zender. Wil je nog niet wakker worden, dan kun je – net zoals bij iedere andere wekker – ervoor kiezen om te snoozen.

Naar een volgend nummer gaan doe je met niets meer dan swipen; hetzelfde geldt voor het instellen van de helderheid. Vind je het nummer dat nu afgespeeld wordt leuk, dan kan Receiver je direct doorsturen naar de iTunes Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 mei 2016 om 19:15
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.