Prss overgenomen door Apple

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Prss iPadHet Nederlandse magazineplatform Prss is overgenomen door Apple voor een niet nader genoemd bedrag. Dit ontdekte iCulture dankzij een goed geïnformeerde bron. Deze bron bevestigt dat meerdere medewerkers van Prss inmiddels werkzaam zijn bij Apple.

Update: Apple heeft de overname van Prss bevestigd in een statement:

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Eerder dit jaar vertelde Prss-oprichter Michel Elings al op Twitter dat hij naar het Amerikaanse Palo Alto ging verhuizen, maar waarom was nog niet bekend:

Op LinkedIn staat inmiddels ook vermeld dat Elings vanuit Palo Alto werkt. We horen daarnaast dat meerdere Prss-medewerkers naar San Francisco zijn verhuisd.

Met Prss is het mogelijk een iPad-tijdschrift te maken zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. Hiermee is Prss een tijdschriftenalternatief voor Apple’s eigen iBooks Author. In april maakte Prss bekend te stoppen in juli 2014.

Het is niet bekend wat Apple gaat doen met Prss. Aangezien Prss-medewerkers bij Apple aan het werk zijn, lijkt het een zogeheten ‘acquihire‘. Het bedrijf is dan volledig in Apple opgegaan.

Apple heeft met de overname de mensen in huis om een eigen tijdschriftenplatform te ontwikkelen, wat nauw met de App Store verbonden is. Hiermee zou Apple het veel makkelijker kunnen maken voor uitgevers en andere initiatiefnemers om een eigen magazine voor de iPad te maken. We zagen eerder op vergelijkbare wijze bedrijven worden overgenomen om de App Store verbeteren. Zo is app-testdienst TestFlight nu in handen van Apple.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.