Photoshop Fix en Mix zijn klaar voor de iPad Pro en Apple Pencil

Adobe Photoshop Fix en Photoshop Mix ondersteunen vanaf nu de iPad Pro, Apple Pencil en iOS 9 multitasking. Met de update zijn de apps klaar voor de komst van Apple's nieuwe tablet in november.

iPad-Pro-Apple-Pencil

Adobe is goed voorbereid op de komst van de Apple Pencil en iPad Pro, nu zowel Adobe Photoshop Fix als Adobe Photoshop Mix de twee nieuwe Apple-producten al ondersteunen. De twee updates voegen daarnaast Split View-multitasking toe.


Photoshop Fix is de standaard Photoshop-app voor iOS, terwijl Photoshop Mix (zoals de naam al doet vermoeden) meer gericht is op het combineren van verschillende afbeeldingen. Beide apps zijn gratis te gebruiken.

Bekijk ook

Review: Met Adobe Photoshop Fix verbeter je foto's in een flits

Ben je op zoek naar een krachtige maar simpel te bedienen app voor het bewerken van foto's? Dan is Adobe Photoshop Fix zeer de moeite waard om te proberen. Lees onze review over Photoshop Fix, Adobe's gratis fotobewerker voor iPhone en iPad.

‘Basis’ Apple Pencil ondersteuning
De updatebeschrijving van Photoshop Fix en Mix zijn identiek aan elkaar. Ze ondersteunen nu het bewerken van grotere afbeeldingen. Dit komt natuurlijk goed van pas als de iPad Pro beschikbaar is, evenals Apple’s tekenpennetje: de Apple Pencil. Opvallend hierbij is dat de updatebeschrijving stelt dat het om ‘basic pencil support gaat’. Het is dus de vraag of Photoshop op de iPad alle mogelijkheden van de Pencil benut.

Met iOS 9 Split View-multitasking kun je een andere app openen terwijl je een afbeelding aan het bewerken bent. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je de originele afbeelding wilt bekijken terwijl je subtiele bewerkingen aanbrengt in Photoshop Fix.

De iPad Pro moet begin november in de winkels liggen. Dit model kost in Nederland in België 919 euro voor het instapmodel met 32GB opslag en Wi-Fi. Als je meer wilt weten over de iPad Pro, kun je terecht bij ons uitgebreide dossier over de grote tablet.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.