PhotoFast i-FlashDrive: usb-stick voor je iPhone

· Elger van der Wel

PhotoFast iFlashDriveEen USB-stick die je aan kunt sluiten op je iPhone (of iPad). Onmogelijk? Zeker niet. Het enige wat er voor nodig is, is dat de USB-stick ook een 30-pins dock connector aan boord heeft. PhotoFast heeft hem ontwikkeld en brengt hem binnenkort op de markt. De i-FlashDrive heeft aan de ene kant een normale usb-plug zitten en aan de andere kant de welbekende brede platte connector, zodat hij zowel op je iPhone kan worden aangesloten als ook op je computer.

Om er vanaf je iPhone bestanden op te kunnen zetten, is een speciale app nodig. Deze zal gratis te downloaden zijn vanuit de App Store. De app zorgt voor bestandsbeheer op je iPhone en op de de i-FlashDrive. Daarnaast kun je er ook contacten en bestanden vanaf je iPhone mee backuppen en – erg handig – muziek afspelen die op de drive staat.

De PhotoFast i-FlashDrive komt in drie verschillende types op de markt: eentje van 8 GB, één van 16 GB en één van 32 GB. In Taiwan komt het apparaat deze maand nog uit, de VS zal daarna volgen en hopelijk laat Europa niet lang op zich wachten. De prijs in de VS ligt tussen de 95 en 180 dollar.

Engadget heeft hem al uitgeprobeerd:

Foto: Stone Ip

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.