‘Philips levert LED-onderdelen voor iPhone 7’

Wordt de nieuwe iPhone 7 weer een stukje meer Nederlands? Apple zou voor de LED-onderdelen een deal gesloten hebben met Philips, waardoor zij verantwoordelijk worden voor bijvoorbeeld de LED-flitser.

Render van een gelekte foto van de iPhone 7 Plus.
Zit er nog een extra Nederlands tintje aan de iPhone 7? De toekomstige iPhone 7 bevat volgens Bloomberg LED-onderdelen die gemaakt worden door Philips. Apple heeft de vorige leverancier Osram aan de kant gezet, zo blijkt uit een analyse van de lijst van Apple-leveranciers. Het zou goed nieuws zijn voor Philips en het bedrijfsonderdeel Lumileds.

Bekijk ook

Apple's Voortgangsrapport 2016 geeft inzicht in omstandigheden toeleveranciers

Apple zet zich actief in voor de werknemers van haar toeleveranciers en maakt zich sterk voor het milieu. In een nieuw rapport laat Apple de vorderingen zien die ze het afgelopen jaar gemaakt hebben.

Osram maakt plaats voor Philips?

In de lijst van leveranciers is te zien bij welke tweehonderd bedrijven Apple onderdelen voor de verschillende apparaten afneemt. Osram is niet meer op deze lijst te vinden, waardoor Philips vermoedelijk de nieuwe leverancier wordt van deze LED-onderdelen. Het gaat hier niet alleen maar om bijvoorbeeld de LED-flitser, maar ook om de infraroodsensoren die kijken hoe dichtbij je het toestel bij je oor houdt op het moment dat je belt. Ook de Apple Watch gebruikt LED’s voor de hartslagsensor.

Als Apple inderdaad Philips heeft gekozen als leverancier voor de LED-onderdelen, kan dat goed nieuws betekenen voor het Nederlandse bedrijf. Philips probeerde het Lumiled-onderdeel eerder te verkopen voor $2,8 miljard, maar dit ging later toch niet door. Lumileds maakt LED-chips en verlichting voor auto’s. Het is nog onbekend of er wijzigingen zijn in de LED-flitser voor de iPhone 7 ten opzichte van eerdere modellen. Sommige modellen van de iPhone 7 Plus zouden een dubbele cameralens krijgen, waardoor er mogelijk ook gesleuteld moet worden aan de bijbehorende LED-flitser.

https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-7-plus-voordelen-twee-cameralenzen/

Als de deal met Philips uiteindelijk van de grond komt, wordt de iPhone 7 weer een stukje meer Nederlands. De NFC-chip in de iPhone 6, iPhone 6s en Apple Watch is afkomstig van het Nederlandse bedrijf NXP en waarschijnlijk zal de iPhone 7 dezelfde chips krijgen. Apple doet wel vaker zaken met Nederlandse partijen, zoals het klassieke lederen Apple Watch-bandje dat gefabriceerd werd door ECCO. Ook heeft Apple voor de nieuwe Apple Campus 2 tafels besteld die in Nederland gemaakt worden.

Bekijk ook

Nederlandse meubelfabriek gaat tafels voor Apple Campus 2 maken

Apple gaat de Nederlandse meubelmaker Arco inschakelen om tafels voor de Apple Campus 2 te maken. In een Belgische zagerij wordt het perfect foutvrije hout op maat gezaagd.

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.