Pegatron krijgt opdracht voor 15 miljoen iPhone 4S’en

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone onbekendEr zijn forse plannen voor de productie van de toekomstige iPhone en de huidige iPad. Volgens de website DigiTimes heeft fabrikant Pegatron Technology een opdracht van Apple gekregen om 15 miljoen iPhone 4S’en te maken. De apparaten moeten klaar zijn voor de lancering in september, zo beweren bronnen in Azië. De iPhone 5 is volgens deze insiders geen grote update ten opzichte van de iPhone 4. Pegatron leverde eerder 10 miljoen CDMA-versies van de iPhone 4 voor de Amerikaanse operator Verizon. Componentleveranciers zouden onderweg zijn naar de fabriek van Pegatron in Shanghai.

DigiTimes heeft nog meer nieuws van Aziatische bronnen vernomen: er zouden deze maand 5 miljoen touchsensoren voor de iPad 2 worden verscheept. Deze worden grotendeels geleverd door TPK Holding en Wintek, die elk verantwoordelijk zijn voor 1,5 miljoen stuks. De overige worden geleverd door Cando, Sintek, Photronic en Chimei Innolux.

Update: De productieorder heeft betrekking op de iPhone 4S, niet op de iPhone 5. De tekst van het artikel is daarom aangepast.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.