Officieel: Pebble overgenomen door Fitbit, staakt alle verkoop

De overname van Pebble door Fitbit is officieel! De Pebble Time 2 en Pebble Core worden door de overname niet meer uitgeleverd aan klanten. Klanten krijgen hun geld terug.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Pebble-familie 2016

De overname van Pebble door Fitbit is officieel en dit heeft grote gevolgen voor de producten van Pebble. De Pebble Time 2 en Pebble Core die in mei aangekondigd werden, komen niet meer op de markt en de verkoop wordt per direct gestaakt. Kickstarter-investeerders krijgen hun geld terug.

Overname Pebble officieel bevestigd

Fitbit heeft in een persbericht officieel bevestigd dat ze Pebble hebben overgenomen. Ook publiceerde Pebble een uitleg wat er gaat gebeuren voor huidige gebruikers.

Fitbit blijkt alleen geïnteresseerd in software, personeel en intellectueel eigendom. De hardwareproducten zijn niet overgenomen door Fitbit en dat betekent dat de verkoop van Pebble-smartwatches met onmiddellijke ingang stopt. De horloges zullen gewoon blijven functioneren, maar er komen geen updates meer en de functionaliteit zal in de loop van de tijd achteruit gaan, waarschuwt Pebble. Ook vervalt de garantie op huidige Pebbles. Je kunt daarvoor niet bij Fitbit aankloppen. Met de overname wilde Fibit vooral sterker staan ten opzichte van de Apple Watch.

Een overnamesom is niet bekendgemaakt, maar het zou om enkele tientallen miljoenen gaan. Eerder vandaag
meldde Bloomberg dat Fitbit alleen geïnteresseerd is in de software en het intellectueel eigendom, niet in de hardwaredivisie.

Kopers van Pebble Time 2 en Pebble Core krijgen geld terug

De Pebble Time 2 en Pebble Core werden afgelopen mei samen met de Pebble 2 aangekondigd. De Pebble 2 is inmiddels verzonden naar de Kickstarter-investeerders, maar dit geldt nog niet voor de Pebble Time 2 en Pebble Core. De Pebble Core, een schermloos apparaatje voor tijdens het sporten, zou in januari 2017 uitgeleverd worden, terwijl de Pebble Time 2 oorspronkelijk in november van dit jaar op de markt zou komen. Mensen die destijds deze nieuwe modellen via Kickstarter besteld hadden, krijgen hun geld terug.

Bekijk ook

Pebble kiest voor sporters met Pebble Core en twee nieuwe horloges

Pebble heeft de Pebble 2, Pebble Time 2 en een wearable voor hardlopers aangekondigd, de Pebble Core. Hier lees je er alles over.

In totaal zou 40% van het Pebble-personeel een baan aangeboden hebben gekregen bij Fitbit, waardoor de meerderheid van het Pebble-personeel elders een baan moet zoeken. De huidige CEO van Pebble Eric Migicovsky gaat waarschijnlijk niet mee naar Fitbit: hij wil zich aansluiten bij Y Combinator; een programma (seed accelerator) dat startups ondersteunt met groeigeld en advies. Slechts een paar interfacedesigners van Pebble kunnen verder bij Fitbit.

Bekijk ook

Fitbit wil smartwatchmaker Pebble overnemen

Fitbit heeft plannen om smartwatchmaker Pebble over te nemen. Het merk en de producten van Pebble zullen daarbij verdwijnen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 december: Artikel aangevuld en opnieuw gepubliceerd na officiële bekendmaking van de overname.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.