Patentexploitant vindt dat alle Apple-producten patentinbreuk plegen

· Gonny van der Zwaag

patent trollPatentenbeheerder Arendi beweert dat alle Apple-producten inbreuk maken op een drietal patenten van het bedrijf. Arendi heeft als enige activiteit het exploiteren van de patenten die ze bezitten. Ze zijn daar aardig succesvol in, want ze wisten eerder al schikkingen te treffen met Microsoft en Dell. Eén van de patenten waarom het gaat heeft nummer 7.496.854. Dit beschrijft het ophalen van data uit een computerprogramma. Arendi wist daarmee succesvol Microsoft en Dell aan te klagen, hetgeen in 2009 leidde tot een schikking. Hetzelfde patent gooit het in Luxemburg gevestigde Arendi nu ook in de strijd tegen Apple.

Het is niet bekend hoeveel geld Microsoft en Dell hebben betaald voor de schikking. Twee andere patenten hebben nummer 7.919.843 en 8.306.993. Ook dit zijn twee algemeen geformuleerde patenten die op van toepassing zijn op veel informatiesystemen. Arendi beweert dat alle Apple-producten inbreuk maken op de genoemde patenten.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.