Toekomstige iPhones maken mooie onderwaterfoto’s dankzij deze vinding

Met toekomstige waterdichte iPhones kun je onderwater foto's maken. Een patent van Apple beschrijft hoe foto's die onderwater met de iPhone zijn gemaakt er toch realistisch uit blijven zien.

Het begint er steeds meer op te lijken dat toekomstige iPhones waterdicht zullen zijn. Sterker nog, ze zijn straks onderwater te gebruiken als camera. Dat blijkt uit een nieuw patent van Apple, dat laat zien hoe de iPhone betere onderwaterfoto’s kan maken. Om dat mogelijk te maken (zonder waterdichte cases) moeten de iPhone wel waterdicht worden.


Bekijk ook

Voorkom nattigheid met deze waterproof cases voor de iPhone

Ben je regelmatig in de buurt van water en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Overweeg dan deze waterproof cases voor je iPhone. Handig in het (zwem)bad, tijdens watersport, op het strand of in de sneeuw. Kies uit waterproof cases van bekende fabrikanten en ontdek ook een goedkopere truc.

Onderwater met iPhone

Onderwaterfoto’s maken met de iPhone

In het patent wordt beschreven hoe de kleur van onderwater foto’s beter in balans kan worden gebracht. Als objecten bijna dezelfde tint hebben als het water, kan dat ervoor zorgen dat het water te blauw wordt en de kleur van het object niet correct wordt weergegeven. Foto’s worden om die reden minder realistisch. Met dit patent worden ongewenste tinten weggefilterd en verwijderd, waardoor de kleuren van mensen en andere objecten natuurlijker zijn.

Apple onderwater patent

Het patent is ingediend in 2013 is nu pas toegekend aan Apple. Plannen voor een waterdichte iPhone spelen dus al veel langer.

Bekijk ook

Zo wil Apple de iPhone waterbestendiger en de oortjes beter maken

Hoe wil Apple de iPhone waterbestendiger gaan maken? Een patent omschrijft een methode die Apple kan gebruiken bij de speaker van een iPhone. Ook omschrijft Apple een set oortjes die gebruik maakt van bewegingssensoren en een microfoon voor beter geluid.

 

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 augustus 2016 om 12:16
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.