Parrot AR.Drone krijgt half juni prijs en lanceerdatum

· Gonny van der Zwaag

ar drone iphoneAfgelopen januari stal Parrot de show op de Consumer Electronics Show: ze lieten een helicopter zien die via een iPhone te bedienen was. Misschien dachten veel mensen dat het een publiciteitsstunt was om zoveel mogelijk mensen naar de standruimte te trekken (en dat lukte). Maar Parrot is echt van plan om de AR.Drone op de markt te brengen. Tijdens de E3-beurs geven ze meer details.

De E3 gaat vanaf 15 juni 2010 van start in Los Angeles. Afgelopen januari werd nog gezegd dat de quadricopter rond de 500 dollar zou gaan kosten en voor het eind van het jaar op de markt kwam. Half juni weten we meer.

De AR.Drone is voorzien van Wi-Fi, beschikt over augmented reality-functies en is via een iPhone-applicatie te bedienen. Vorig week werd op Google I/O ook een Android-applicatie getoond.

parrot ardrone

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.