OS X El Capitan 10.11.6 voor de Mac met bugfixes nu te downloaden

Apple heeft vanavond OS X 10.11.6 voor de Mac uitgebracht. Deze update lost problemen op en verbetert de stabiliteit en beveiliging van de Mac. Iedereen met een geschikte Mac kan de update nu downloaden.

MacBook 2016 rosegoud en andere kleuren
De Mac kan Apple niet stabiel genoeg zijn, want vanavond heeft Apple alweer de zesde update voor OS X El Capitan 10.11 uitgebracht. Het gaat volmondig om OS X El Capitan 10.11.6 en in deze update moeten er problemen opgelost zijn, terwijl ook de beveiliging verbeterd is.

OS X 10.11.6 lost problemen op

Deze nieuwste versie van OS X voor de Mac is de laatste tijd wederom getest door ontwikkelaars en publieke testers. Tijdens het testen zijn geen specifieke problemen tegengekomen of bekende bugs bekendgemaakt, waardoor het nog even gissen blijft welke problemen Apple met deze update precies opgelost heeft. Zodra de exacte releasenotes bekend zijn, werken we dit bericht bij.

In de vorige update loste Apple ook enkele problemen op met het besturingssysteem voor de Mac. Tijdens El Capitan zijn er weinig nieuwe functies bijgekomen. Alleen OS X 10.11.4 bracht nieuwe functies, zoals ondersteuning voor de beveiligde notities van iOS 9.3. Voor echte nieuwe functies zullen we moeten wachten op OS X 10.12 die rond september van dit jaar verschijnt.

Bekijk ook

Apple brengt OS X El Capitan 10.11.5 met bugfixes voor de Mac uit

Apple heeft OS X El Capitan 10.11.5 uitgebracht. Deze update lost enkele bugs en problemen op de Mac op, waardoor het systeem weer een stukje stabieler moet zijn.

OS X 10.11.6 is de laatste versie waarbij de naam OS X gebruikt wordt, want vanaf september stapt Apple over op de naam macOS. In september komt namelijk macOS Sierra beschikbaar met onder andere Siri, verbeteringen in iCloud Drive en het automatisch ontgrendelen met je Apple Watch. Momenteel kunnen publieke betatesters aan de slag met de eerste beta, terwijl ontwikkelaars al de tweede beta aan het testen zijn.

Bekijk ook

Apple onthult macOS Sierra

Apple heeft op WWDC 2016 een nieuwe software-update voor de Mac aangekondigd: macOS Sierra. In dit artikel vatten we alle nieuwe functies samen.
Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

iTunes 12.4.2 met bugfix voor korte nummers

Naast OS X El Capitan 10.11.6 is er ook een nieuwe versie van iTunes beschikbaar gekomen. Het gaat om versie 12.4.2 waar een probleem opgelost is dat korte nummers in Apple Music niet afgespeeld konden worden.

iTunes 12.4.2 zet ik even bij el capitan 10.11.6 erbij

OS X 10.11.6 downloaden

Heb je El Capitan geïnstalleerd? Dan kun je vanuit de Mac App Store updaten naar OS X 10.11.6. De update verschijnt automatisch bij het Updates-tabblad. Lees je dit artikel vlak nadat 10.11.6 is uitgebracht? Dan kan het even duren totdat de update ook bij jou opduikt. Apple stelt updates namelijk geleidelijk beschikbaar.

Bekijk ook

OS X El Capitan: het complete overzicht

Alles over OS X El Capitan 10.11 voor de Mac, dat in 2015 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de El Capitan functies, release, nieuws en meer.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.