Dertig procent afgebroken gesprekken acceptabel, iSinglePayer niet acceptabel

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

att coverage new yorkAls iemand nog een idee voor een nieuwe weblog zoekt: over opmerkelijke ontwikkelingen bij Apple is genoeg te doen. Vandaag hebben we er weer twee: een iPhone-gebruiker die teveel van zijn iPhone verwacht en een applicatie over gezondheidszorg, die door Apple is afgewezen omdat de inhoud té politiek geladen is.

Amerikanen klagen graag over de slechte kwaliteit van het AT&T-netwerk. Zelfs in een grote stad als New York kan het voorkomen dat 30% van de gesprekken wegvalt. Maar dat is normaal, aldus een medewerker van Apple’s Genius Bar. iPhone-bezitter Manoj had problemen met afgebroken gesprekken en informeerde bij AT&T, maar daar bleek het probleem niet te liggen.

Omdat Manoj dacht dat het dan wel aan zijn iPhone moest liggen ging hij terug naar de Apple Store. Uit de statistieken van de telefoon bleek dat Manoj’s iPhone 22% van de gesprekken voortijdig afbrak, maar de medewerker van de Genius Bar was niet onder de indruk: 30 procent afgebroken gesprekken is gemiddeld en dus volkomen normaal.

isinglepayerApple doet moeite om het goedkeuringsproces van de App Store te verbeteren. Phil Schiller kwam de afgelopen weken persoonlijk in actie om duidelijk te maken dat de meeste applicaties gewoon door het goedkeuringsproces komen en dat er maar in uitzonderlijke gevallen onbegrijpelijke beslissingen worden genomen. Zoals deze: iSinglePayer, een applicatie die zich sterk maakt voor het hervormen van de gezondheidzorg in de VS. Er zijn applicaties die ervoor zorgen dat je milieubewuster gaat leven, er zijn applicaties die de nieuwsberichten van een politieke partij op een rijtje zetten, maar een applicatie die met statistieken onderbouwt dat je als Amerikaan wel erg veel geld kwijt bent aan gezondheidszorg, gaat toch iets te ver. In de applicatie zie je data rond uitgaven aan gezondheidszorg. Nu kan het best zo zijn dat er bij deze applicatie nog meer achter de schermen speelt: functionaliteit die niet met name wordt genoemd maar die Apple niet graag in een applicatie terugziet, zoals het rechtstreeks bellen van het Amerikaanse Congres vanuit de applicatie.

Via: Gizmodo en Daring Fireball

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.