Nu is het moment om je huidige iPad te verkopen [tip]

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad 2 zwart witApple zal volgens de geruchten op 7 maart een nieuwe iPad aankondigen. Nog onbekend is hoe de nieuwe iPad gaat heten: iPad 3 is in de wandelgangen de meestgebruikte naam geworden (het beestje moet toch een naam hebben?). Maar zoals we bij de iPhone 4s hebben gezien, kan het ook zijn dat Apple voor een naam met een extra letter kiest. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe de nieuwe iPad gaat heten en wat de technische specs zijn: heel wat mensen willen straks een nieuwe kopen, gewoon omdat ze altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Of omdat je (zoals ik) beroepsmatig met de iPad bezig bent en zelf allerlei dingen moet testen. Dat geldt ook voor ontwikkelaars van apps en uitgevers van boeken en tijdschriften op de iPad: zij moeten straks kunnen testen of alles nog naar behoren werkt.

Maar er is ook een grote groep mensen die helemaal niet op het nieuwste apparaat zit te wachten. Zij nemen de iPad die ze momenteel in de winkel zien liggen en hebben genoeg aan de basisfuncties, zoals internetten en een paar apps installeren. Wil je je huidige iPad verkopen, dan is dít je doelgroep: mensen die geen idee hebben dat er een nieuwe iPad aankomt en die het eigenlijk ook niet zoveel uitmaakt. Mensen die sites als iPadclub lezen zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in de ontwikkelingen, maar er is een (misschien nog wel grotere) groep mensen die niet zo bovenop het nieuws zit en dingen gewoon koopt als ze het willen hebben, ongeacht specs en geruchten.

Waarom is nu het juiste moment om je huidige iPad te verkopen? Omdat de prijzen momenteel op een hoogtepunt zijn, aldus de Amerikaanse elektronica-reseller Gazelle. Voor de kenners is het misschien niet logisch, maar zodra de geruchten over een nieuw apparaat hun hoogtepunt bereiken, ontstaat er plotseling ook weer extra vraag naar het huidige model. Er zijn in mijn omgeving heel wat mensen die (tegen mijn advies in) nog snel een iPhone hebben gekocht, terwijl ik ze had gewaarschuwd dat er binnen een paar weken een nieuwe zou worden aangekondigd. Waarschuwen heeft weinig zin, want mensen willen het nú. Niet over een paar weken.

De situatie wordt anders zodra Apple inderdaad het nieuwe apparaat aankondigt: door de enorme media-aandacht dringt het nieuws snel tot de massa door. Pas dan is het voor de gewone gebruiker echt officieel en wil iedereen opeens het nieuwste model hebben. De markt wordt op dat moment ook overspoeld door mensen die van hun huidige iPad af willen. De prijs van tweedehands iPads gaat daardoor versneld omlaag. Als Apple bovendien aankondigt dat de iPad 2 goedkoper zal worden aangeboden, drukt dat de prijs nog verder naar beneden. Vandaar ons advies: verkoop de iPad nu! Je zit dan wel een tijdje zonder iPad, maar het kan je een hoop geld schelen.

Gazelle meldt trouwens dat er momenteel ook veel meer (25% groei) tweedehands Android-tablets en Kindle Fires worden aangeboden, blijkbaar ook van mensen die nu alvast hun huidige tablet kwijt willen om straks de iPad 3 te kunnen kopen.

Vaste bezoekers van het iCulture-forum kunnen voor het verkopen van hun iPad natuurlijk terecht op het verkoopforum. Je moet een vaste bezoeker zijn om iets te kunnen verkopen; daarmee houden we gelegenheidshandelaren en mensen die ‘iets van de vrachtwagen hebben zien vallen’ zoveel mogelijk buiten de deur.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.