Nike+ Run Club-app werkt nu met GPS en Apple Music

De Nike+ Run Club-app heeft een update gekregen en ondersteunt nu GPS op de nieuwste Apple Watch-modellen. Ook werkt het samen met Apple Music.

De onlangs vernieuwde Nike+ Run Club-app heeft alweer een update gekregen en werkt nu samen met Apple Music en de GPS-functie op de Apple Watch Series 2. De update verschijnt net op tijd: één dag voordat de Nike+ Apple Watch in de winkels ligt, de speciale uitvoering voor sporters.


Apple Watch Nike+

Nike+ Run Club: nu met GPS

Nike+ Run Club is een app die ook op alle andere modellen van de Apple Watch werkt. Heb je een Apple Watch Series 2, dan heb je nu het gemak van ingebouwde GPS, zodat je zonder iPhone kunt gaan sporten. Na afloop krijg je een kaartje te zien. Op de Apple Watch Series 1 en de eerste generatie ben je nog wel afhankelijk van je iPhone. Versie 5.1 bevat nog meer verbeteringen, zoals samenwerking met Apple Music zodat je tijdens het hardlopen lekker naar muziek kunt luisteren. Hoe je die muziek op je Apple Watch zet, lees je in ons aparte artikel:

Bekijk ook

Muziek luisteren op de Apple Watch: zo werkt het (vernieuwd in watchOS 10)

Wil je muziek luisteren op de Apple Watch? Via draadloze oordopjes of hoofdtelefoon luister je naar de muziek, zonder dat je de iPhone nodig hebt. In deze tip lees je alles over muziek op de Apple Watch zetten en afspelen en het streamen van muziek naar je Apple Watch.

Voor mensen die lid zijn van Apple Music is er nu de mogelijkheid om volledige afspeellijsten te streamen vanuit de Nike-app. De app heeft op de Apple Watch een nieuwe interface gekregen, zodat je in één oogopslag alle statistieken van je hardlooprondje kunt overzien. De app leest ook de tekst voor en toont aansporingen om te gaan rennen. Volg je een hardloopschema, dan kun je herinneringen instellen om te zorgen dat je regelmatig weer de schoenen aantrekt. Tijdens het hardlopen kun je via Siri je training starten, pauzeren en weer hervatten.

Bekijk ook

Vernieuwde Nike+ Run Club-app past trainingsschema's automatisch aan

De hardloop-app van Nike heet voortaan Nike+ Run Club en is compleet vernieuwd, met een Apple Watch-app en trainingsschema's die zich automatisch aanpassen aan jouw voortgang.

Nike Watch bandje

Op de iPhone is het scherm met de samenvatting van je looprondje verbeterd. Je ziet nu duidelijker het kaartje en alle stats en na het lopen deel je je prestaties makkelijker via sociale media. De app werkt bovendien nauwkeuriger samen met de Gezondheid-app op je iPhone.

Nike Watch: motivatie

Standaard op het Nike-sporthorloge

De Nike+ Run Club-app wordt standaard meegeleverd op de Nike+ Apple Watch, die vanaf 28 oktober in de winkels ligt. Dit model wordt geleverd met speciale Nike Sport-horlogeband met zweetgaatjes en twee speciale wijzerplaten. De prijs is hetzelfde als de normale Series 2. Heb je een ander model, dan raadt Nike aan om te updaten naar watchOS 3.1 voordat je de app installeert.

Bekijk ook

Apple Watch Nike+ is een nieuw sporthorloge voor hardlopers

Apple en Nike presenteren de Apple Watch Nike+, een sporthorloge met speciale horlogebandjes, wijzerplaten en Siri-commando's gericht op hardlopers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 oktober 2016 om 18:46
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.