Night Shift werkt niet op oudere Macs

Night Shift werkt niet op oudere Macs. Maar hoe zit het precies en op welke modellen werkt het wel en niet? iCulture zocht het voor je uit.

Met de komst van macOS Sierra 10.12.4 wordt het ook mogelijk om Night Shift te gebruiken. Dit zorgt voor minder blauw licht, zodat je ‘s avonds makkelijker in slaap valt. Maar uit meldingen van iCulture-lezers blijkt dat het lang niet werkt op alle Macs waarop je macOS Sierra 10.12.4 kunt installeren. Wij zochten uit op welke modellen het wel en niet werkt.


Night Shift op de Mac

Night Shift: ondersteuning op nieuwere Macs

Night Shift is de belangrijkste vernieuwing in macOS 10.12.4 en zorgt ervoor dat je ‘s avonds nog wat langer kunt doorgaan met computeren, zonder dat je nachtrust in gevaar komt. Het werkt prettiger in het donker. Eerder hebben we al eens uitgezocht wat het nut van Night Shift is: klopt het dat je moeilijk in slaap valt door blootstelling aan blauw licht? De waarheid blijkt als zo vaak in het midden te liggen:

Bekijk ook

Het nut van Night Shift: slaapdeskundigen aan het woord

F.lux, GoodNight en binnenkort Night Shift; het is een trend geworden om je ogen te beschermen tegen het blauwe licht van je iPhone-scherm. Hoe denken slaapdeskundigen over deze schermdimmende apps, en hoe werken ze precies?

Night Shift maar het werkt niet op elke Mac waarop je macOS 10.12.4 kunt installeren, zo blijkt uit meldingen van lezers zoals Oleg en Ruud:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

https://twitter.com/RuudVeHa/status/824946204698112000

https://twitter.com/RuudVeHa/status/824946782283128833

macOS Sierra systeemeisen

MacOS Sierra 10.12.4 werkt op de volgende modellen:

Night Shift systeemeisen

Na onderzoek vermoeden we dat het alleen werkt op Mac-modellen die de Metal-engine ondersteunen, de grafische engine die onder andere wordt gebruikt voor games. Dat zou betekenen dat Night Shift alleen werkt op de volgende Mac-modellen die geschikt zijn voor Metal:

Zoals je ziet zit er nogal een kloof tussen de twee lijstjes. Voor de meeste modellen geldt dat je een Mac moet hebben die vanaf 2012 is geproduceerd. Via  > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Night Shift kun je controleren of jouw Mac ondersteuning biedt voor Night Shift. Een Retina-scherm blijkt geen vereiste.

Night Shift op de Mac met instellingen.

Wil je Night Shift zelf proberen, dan heb je hiervoor de publieke beta van macOS 10.12.4 nodig. Hoe publieke beta’s installeren in z’n werk gaat lees je in onderstaand artikel:

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.