Nieuwe Stanford-programmeercursus Coding Together voor iOS 6: leer gratis programmeren

· Gonny van der Zwaag

stanford coding togetherNiet iedereen heeft het geld en de mogelijkheden om aan Stanford te studeren. Maar gelukkig is er altijd iTunes U, waar je gratis terecht kunt voor cursussen van beroemde universiteiten als Harvard, Berkeley en anderen. Stanford stelt sinds 2010 al cursussen iOS-programmeren beschikbaar en speelt daarmee in op een behoefte. De nieuwste cursus is deze week van start gegaan en bespreekt het ontwikkelen van apps voor iOS 6. Coding Together duurt van 22 januari tot 28 maart. De eerste les van ruim 1 uur is al gratis in iTunes U te bekijken.

Om mee te kunnen doen moet je je nog wel inschrijven bij Apple als ontwikkelaar, zodat je toegang hebt tot de ontwikkeltools en API’s die je nodig hebt om de opdrachten uit te voeren. Je hebt kennis van en ervaring met de taal C nodig en bij voorkeur ook wat kennis van UNIX en objectgeoriënteerd programmeren. De cursus wordt georganiseerd door Stanford’s School of Engineering. Om opdrachten te kunnen inleveren moet je uiteraard wel ingeschreven staan bij de universiteit, maar de filmpjes bekijken staat open voor iedereen.

Meer info: Coding Together: Developing Apps for iPhone and iPad (Winter 2013)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.