‘Nieuwe MacBook Pro’s worden dunner en krijgen Touch ID’

Apple werkt aan een grote upgrade voor de MacBook Pro met dunnere behuizing, een OLED-scherm voor het toetsenbord en Touch ID voor inloggen en Apple Pay-betalingen. Wie 'm wil moet nog wel even geduld hebben.

Apple werkt aan een grote update voor de MacBook Pro, die later dit jaar wordt verwacht. Hiermee is het de eerste volledige vernieuwing in vier jaar tijd. Dat meldt Bloomberg. De nieuwe laptops krijgen een dunnere behuizing dan de huidige lichting en worden voorzien van nieuw toetsenbord met een extra scherm dat de functietoetsen zal vervangen, zoals eerder al in geruchten naar voren kwam. Ook krijgt de MacBook Pro als eerste Apple-laptop de beschikking over Touch ID voor inloggen en het doen van aankopen met Apple Pay.


MacBook Pro concept OLED-balk op tafel

Meerdere kleuren overwogen

Hoewel de vernieuwde MacBook Pro’s dunner zullen zijn, lijkt het niet waarschijnlijk dat ze in de voetsporen van de 12-inch MacBook zullen treden. De behuizing zou niet zo scherp zijn als deze MacBook en de oudere MacBook Air. Wel zullen de laptops in het geheel kleiner uitvallen en krijgen ze de beschikking over een iets breder trackpad. Apple zou in lijn met de 12-inch MacBook ook meerdere kleuren overwegen, maar het is nog niet duidelijk of die er gaan komen.

Naast de dunnere behuizing krijgen de nieuwe MacBook Pro’s de beschikking over krachtiger en efficiëntere videokaarten gericht op de meer veeleisende gebruiker, zoals gamers. Apple zou met het nieuwe scherm boven het toetsenbord de sneltoetsen eenvoudiger toegankelijk willen maken. Veel ervaren gebruikers weten die wel te vinden, maar dat geldt niet voor de nieuwe Mac-gebruiker. Vergelijkbaar met het toetsenbord van iOS kan Apple bepaalde functies wel of niet laten zien afhankelijk van welke app gebruikt wordt. Ook kunnen er eenvoudig nieuwe knoppen toegevoegd worden.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

Niet tijdens Apple-event in september

Hoewel de nieuwe MacBook Pro’s later dit jaar verwacht worden, stelt een ingewijde tegenover Bloomberg dat een introductie tijdens het iPhone-evenement in september niet waarschijnlijk is. Vermoedelijk brengt Apple de vernieuwde MacBook Pro-lijn uit samen of rond de release van macOS Sierra, dat in het najaar wordt verwacht. Een extra evenement in oktober lijkt dan het meest waarschijnlijk.

Tegenvallende iPad-verkopen compenseren

De vernieuwde MacBook Pro’s moeten voor Apple de tegenvallende iPad-verkopen gaan compenseren, zo schrijft Mark Gurman van Bloomberg. Consumenten doen er langer over om een nieuwe iPad te kopen vergeleken met de iPhone. Uit onderzoeksdata van Apple zou blijken dat consumenten grofweg elke 3 jaar een nieuwe iPad aanschaffen, terwijl de iPhone elke 18-24 maanden wordt vervangen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.