Nieuwe iPhone-apps: PicVault, iSecret, Pin en Password Vault

· Gonny van der Zwaag

PicVaultDe wachtwoordgekte lijkt te zijn losgebroken in de App Store: verschillenden nieuwe applicaties beloven je wachtwoorden, pincodes en creditcardgegevens discreet te bewaren. Maar we beginnen met een applicatie met een iets andere insteek: PicVault. Daarmee kun je foto’s van je geheime liefde of foto’s met gevoelige inhoud verbergen voor anderen. De foto’s zitten achter een pincode waarbij je ze op elk gewenst moment ook weer terug kunt zetten naar je gewone fotorol. Raak je echter je pincode kwijt, dan is het onmogelijk om de foto’s weer terug te krijgen.

Installeren: PicVault (€0,79)

iSecretMet iSecret sla je bankrekeningnummers, e-mailwachtwoorden, loginnamen, serienummers van software en andere zaken beveilgid op. Het invoeren van informatie gaat aan de hand van templates (sjablonen), die je zelf kunt toevoegen of aanpassen aan je behoeften. Er zit een zoekfunctie in het programma zodat je de informatie snel kunt terugvinden. Minpunten van iSecret: je kunt niet zoals bij eWallet, SplashID en 1Password bestaande databases importeren.

Installeren: iSecret (€3,99)

PinEen heel andere insteek heeft Pin. Met deze applicatie kun je de pincodes van bankpassen en creditcards verstoppen in een kleurrijk scherm met 48 vakjes. In het voorbeeld hiernaast is de pincode 7804 verstopt als je de groene vakjes uitleest, maar je kunt ook andere tactieken volgen, zoals de pincode 3826 als je de bovenste rij van rechts naar links leest. De pincode zelf wordt niet op de iPhone zelf bewaard zodat de beveiliging nooit gekraakt kan worden. Elke pincode met de cijfers 0 tot en met 9 is geschikt.

Installeren: Pin (0,79)

Password VaultPassword Vault is er weer eentje in de categorie: ik heb een berg inlognamen, wachtwoorden en pincodes en wil ze niet zomaar in een notitie schrijven. Met de Password Vault verberg je privégegevens achter een wachtwoord. Hoe sterk de beveiliging is vermeldt de ontwikkelaar niet; waarschijnlijk is Password Vault dan ook alleen geschikt om te voorkomen dat vrienden die je iPhone lenen per ongeluk op allerlei vertrouwelijke gegevens stuiten.

Installeren: Password Vault (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.