Nieuwe Apple TV wordt halve centimeter kleiner (update)

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

apple-tv-handWat is toch die Apple TV 3,2 – het onbekende apparaat waar we afgelopen maandag over schreven? Verwijzingen naar een nieuwe Apple TV met intern modelnummer 3,2 werden ontdekt in de code van iOS 6.1. De Amerikaanse goedkeuringsinstantie heeft nu onbedoeld wat meer opheldering gegeven. In documentatie van de FCC is een nieuwe Apple TV ontdekt, die een halve centimeter kleiner is dan het huidige model. Apple TV 3,2 is 93,78 mm lang en breed, terwijl het huidige model 98 mm meet.

Redenen om de Apple TV nog kleiner te maken zijn er eigenlijk niet; het is niet een apparaat dat je regelmatig in je broekzak stopt. De AppleTV3,2 zou gebruik maken van een A5X-processor.

Sinds september 2010 zijn de afmetingen van de Apple TV ongewijzigd gebleven. Toen kwam de tweede generatie Apple TV beschikbaar, die nog steeds erg populair is vanwege de mogelijkheid om te jailbreaken. De huidige Apple TV-software ondersteunt nu drie modellen: de tweede en derde generatie en het nog onaangekondigde model. Helaas: het is niet de Apple HDTV waarop we misschien hadden gehoopt.

Update: inmiddels is bekend dat alleen de interne componenten van de Apple TV zullen worden aangepast. De functionaliteit en de externe afmetingen blijven hetzelfde. Dit heeft een Apple-woordvoerder verklaard.

apple tv fcc

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.