‘Nieuw scherm iPad 3 vereist een sterkere backlight’

Geruchten wijzen er op dat Apple kijkt naar een sterkere backlight voor de iPad 3. Deze zou nodig zijn om het nieuwe hoge resolutie-scherm van genoeg licht te voorzien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 3 retinaVolgens bronnen dichtbij de ontwikkeling van de iPad 3, zou Apple kijken naar de mogelijkheid van een nieuwe en fellere backlight. Dit schrijft de website DigiTimes. Deze nieuwe backlight zou nodig zijn om het nieuwe scherm met een hogere resolutie van licht te voorzien. De iPad en iPad 2 maken gebruik van een een backlight die het nieuwe display niet van licht kan voorzien. Dit is het zoveelste gerucht dat het nieuwe scherm bespreekt.


De backlight die je op het moment in de iPad vindt maakt volgens DigiTimes gebruik van een enkele rij aan LED-lampen. Apple zou nu kijken naar de mogelijkheid om dat aantal te verdubbelen in de backlight van de iPad 3. Dit zou nodig zijn om een helderheid van dezelfde sterkte te creëren als in de iPad en iPad 2.

Het hoge resolutie-scherm van de iPad 3 is een steeds populairder gerucht. Zo zou het nieuwe display al voor productieproblemen en een latere lancering hebben gezorgd.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.