Waarom het altijd 9:42 in iPhone-reclames is

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone-942Als je teveel naar tv-series zoals Lost hebt gekeken, ga je anders denken over nummers. Zo ook bij de iPhone. Bij eerdere promotiefoto’s van de iPhone was duidelijk het tijdstip 9:41 AM te zien. In de laatste reeks iPhone-commercials staat de tijd een minuut later, op 9:42 ’s ochtends. Hoe zit dat? Het blijkt een bewuste keuze.

Het mysterie heeft de iPhone-fans in twee kampen verdeeld: de ene groep denkt dat 9:42 uur te maken heeft met het tijdstip waarop de eerste iPhone werd aangekondigd. De commercials zijn daar later op afgestemd. Anderen denken dat het andersom is: de commercials hadden al het tijdstip 9:42 uur gekregen en pas daarna is pas besloten dat de iPhone dan ook maar om 9:42 uur moest worden aangekondigd.

ipad-941NetworkWorld hield het niet meer uit en nam contact op met Apple. De woordvoerder was al even verbaasd en kon niets anders stamelen dat “ze het uit gaan zoeken”.

Iemand van onze lezers die een idee heeft? We horen het graag in de reacties!

Update april 2010: Na drie jaar speculeren weten we eindelijk waarom het altijd 9:42 uur is. Scott Forstall, senior vicepresident voor iPhone-software antwoordde op een vraag naar het tijdstip:

“We design the (product launch) keynotes so that the big reveal of the product happens around 40 minutes into the presentation. When the big image of the product appears on screen, we want the time shown to be close to the actual time on the audience’s watches. But we know we won’t hit 40 minutes exactly.”

Voor de iPhone koos Apple 42 minuten en voor de iPad werd 41 gekozen.

Update september 2014: Op de Apple Watch is het altijd 10:09 uur en ook dat is een bewuste keuze:

BEKIJK OOK
11-9-2014 · Op de Apple Watch is het altijd 10:09 uur. Toeval? Welnee, het is een jarenlange traditie van horlogemakers om 10:10 uur te kiezen - Apple is ze nét te slim af.
293

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.