Nieuw mysterie: het tijdstip 9:42

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone-942Als je teveel naar tv-series zoals Lost of speelfilms zoals The Number 23 hebt gekeken, ga je anders denken over nummers. Zo ook bij de iPhone. Bij eerdere promotiefoto’s van de iPhone was prominent het tijdstip 9:41 AM te zien. In de laatste reeks iPhone-commercials staat de tijd een minuut later, op 9:42 ‘s ochtends.

Het mysterie heeft de nummerfetisjisten in twee kampen verdeeld: de ene groep denkt dat 9:42 uur te maken heeft met het tijdstip waarop de iPhone werd aangekondigd, waarna de commercials daarop werden afgestemd. Anderen hebben de theorie ontwikkeld dat het andersom is: de commercials hadden al het tijdstip 9:42 uur gekregen en pas daarna is pas besloten dat de iPhone dan ook maar om 9:42 uur moest worden aangekondigd.

ipad-941NetworkWorld hield het niet meer uit en nam contact op met Apple. De woordvoerder was al even verbaasd en kon niets anders stamelen dat “ze het uit gaan zoeken”.

Iemand van onze lezers die een idee heeft? We horen het graag in de reacties!

Update april 2010: Het mysterie is na drie jaar speculeren eindelijk opgelost. Scott Forstall, senior vide president of iPhone software antwoordde op een vraag naar het tijdstip:

“We design the (product launch) keynotes so that the big reveal of the product happens around 40 minutes into the presentation. When the big image of the product appears on screen, we want the time shown to be close to the actual time on the audience’s watches. But we know we won’t hit 40 minutes exactly.”

Voor de iPhone koos Apple 42 minuten en voor de iPad werd 41 gekozen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.