Nest wil nog meer slimme apparaten voor thuis maken

Nest wil je woning nog veel slimmer maken. Naast de thermostaat, camera en rookmelder, wil het bedrijf zich ook gaan richten op witgoed en verlichting. Hiervoor zijn echter lang niet altijd hardwarematige oplossingen vereist.

nest thermostaat
Nest heeft al drie intelligente producten op de markt, maar onderzoekt de mogelijkheden om zich op nog meer terreinen te begeven. Er zijn nog allerlei apparaten die een stuk slimmer kunnen zijn, zo laat Lionel Paillet, de directeur van Nest Europa, weten aan NU.nl. Vooral de categorieën witgoed en verlichting zouden volgens Paillet een stuk slimmer kunnen worden.

Softwarematige oplossingen met Nest

Nest doet momenteel onderzoek naar de mogelijkheden op bijvoorbeeld de witgoedmarkt. Denk bijvoorbeeld aan slimme koelkasten en wasmachines. Hoewel het aanbod van intelligente wasmachines toeneemt, kan het volgens het zusterbedrijf van Google nog een stuk slimmer. Zo is er volgens Paillet geen manier om alle apparaten in een energiebesparende modus te zetten als je niet thuis bent. Dit is iets wat het bedrijf zou willen realiseren.

Bekijk ook

Review: Nest Protect 2e generatie (2015)

Review van de Nest Protect tweede generatie: deze rookmelder kan ook koolmonoxide, hoge temperaturen en vocht signaleren en werkt via een iPhone-app. Hoe bevalt de Nest Protect? Lees over onze ervaringen!

Ook de verlichting kan volgens Nest een stuk intelligenter, want het bedrijf merkt op dat veel nog hetzelfde werkt en er hetzelfde uitziet als voorheen. Er zijn niet altijd per se hardwarematig oplossingen vereist, want ook met software kan dit opgelost worden, zo meldt Paillet. Overigens werkt Nest wel bijvoorbeeld samen met Philips Hue-lampen.

Momenteel heeft Nest drie slimme apparaten voor in huis: een thermostaat, een beveiligingscamera en een rookmelder. Het bedrijf heeft echter nog drie nieuwe producten klaarliggen, maar brengt deze nog niet op de markt. Het is bovendien de vraag of de Nederlander wel zit te wachten op al die apparaten, want uit marktonderzoek bleek eerder al dat slimme huishoudelijke apparaten in Nederland niet bepaald populair zijn.

Bekijk ook

Nederlanders lopen nog niet warm voor slimme huishoudelijke apparaten

De Nederlandse huishoudens lopen nog niet warm voor slimme huishoudelijke apparaten. Voor veel Nederlanders is de prijs van de apparatuur en het functioneren van de huidige spullen een drempel om over te schakelen. Robotstofzuigers zijn wel veruit het populairst.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2016 om 10:39
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.