Nest werkt aan een babywieg met sensoren

Nest heeft patent aangevraagd op een slimme wieg met sensoren, die de beweging en vitale functies van de baby in de gaten houdt, maar ook voorkomt dat de ouders steeds uit bed moeten.

Nest heeft plannen voor een nieuw product: het bedrijf heeft een patent ingediend voor een connected babywiegje, die de bewegingen en de vitale functies van een baby in de gaten kan houden. Eigenlijk is het vreemd dat zoiets nog niet eerder is uitgevonden. Tot nu toe waren er alleen wearables verwerkt in babysokjes of polsbandjes.


Nest babywieg met sensoren

Nest: een babywieg met sensoren

In je connected home wil je natuurlijk ook weten of het goed gaat met de baby. Nest heeft al een Nest Cam die je eventueel zou kunnen gebruiken als babyfoon, maar denkt ook aan het digitaliseren van de babywieg. Deze zal worden voorzien van camera’s, microfoons, speakers en sensoren waarmee je de beweging van je baby in de gaten kunt houden. Je krijgt een waarschuwing zodra er afwijkend gedrag wordt geconstateerd. De sensoren meten slaap, temperatuur en algemene gezondheidsaspecten. Ook zijn er luchtsensoren die kunnen detecteren of een baby hoest, niest, overgeeft of een volle luier heeft. Er zijn beveiligingsmaatregelen genomen om te zorgen dat een avontuurlijke baby niet uit de wieg kan klimmen.

Eventueel kan de wieg ook zelf actie ondernemen, zodat pa of ma niet uit bed hoeven te klimmen. Als de baby huilt zou de wieg een slaapliedje kunnen afspelen of een cartoon laten zien. Wordt de baby erg vroeg wakker, dan kan de wieg met ledlampjes zorgen dat de baby rustig blijft en hopelijk weer in slaap valt. Luiers verwisselen moet je nog wel zelf doen.

Nest babywieg met sensoren

Weinig nieuwe producten
Nest is onderdeel van Alphabet, maar heeft de afgelopen jaren geen nieuwe productcategorieën uitgebracht. Er verschenen alleen updates van producten die al wat langer bestaan. Ook vertrok oprichter en CEO Tony Fadell na een periode waarin hij veel kritiek kreeg over zijn leiderschapsstijl. Er waren al geruchten dat Nest nog meer smart home-producten wilde uitbrengen, maar ze bleven op de plank liggen omdat Fadell ze niet goed genoeg vond.

Ook is opvallend dat Google Home, een persoonlijke assistent verpakt in een speaker, niet door Nest wordt gemaakt maar door Google zelf.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.