Nederlandse uitvinder maakt iPad-accessoires voor gehandicapten

· Bastiaan Vroegop

iPad-accessoires gehandicaptenEen serie nieuwe accessoires van de Nederlandse uitvinder Ivo Beckers maken het voor gehandicapten makkelijker om de iPad te gebruiken. Een stylus die reageert op de schermaanraking van de iPad is op een aantal verschillende constructies gemonteerd, waarmee je hem bijvoorbeeld aan je hand kunt vastbinden. Een ander accessoire laat gebruikers de iPad met de mond besturen.

Ivo Beckers begon ooit met het verkopen van een iPad-stylus met een speciale geleidende sok. Toen een klant op zoek was naar een apparaat om de iPad zonder ledematen te besturen, trof hij alleen deze stylus aan. Hij verwijderde de sok, bond hem op één van zijn eigen aanraakaccessoires en deelde zijn vondst met Beckers.

De speciale accessoires worden verkocht via de website Etsy onder de naam Shapedad. Van de vijf hulpmiddelen maken vier het makkelijker om de iPad met je handen of armen te bedienen, terwijl een vijfde je de iPad met je mond laat besturen. Voor de duurste accessoires betaal je €31,01, terwijl een speciale kinderversie €12,40 kost.

iPad-accessoires gehandicapten

Bron: Cult of Mac

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.