Nationaal Songfestival: stem op je favoriete deelnemers tijdens de uitzending

· Bastiaan Vroegop

Tweede Scherm SongfestivalOp zondag 26 februari om 20:20 zendt Nederland 1 het Nationaal Songfestival uit. Kijkers kunnen dit jaar op een speciale mobiele website aangeven wat hun favoriete optredens waren. Door in te loggen met Twitter en Facebook zie je waar jouw vrienden fan van zijn. De website zal tijdens het programma worden geüpdatet met informatie over de uitzending, met onder andere updates uit de Green Room.

Om mee te doen moet je vanuit de browser van je iPhone de website live.songfestival.nl tijdens de uitzending bezoeken. Omdat er een mobiele website gebruikt wordt, kun je met de iPhone, iPod touch, iPad en ook andere smartphones meedoen.

Het Nationaal Songfestival is zeker niet het eerste televisieprogramma dat je live dingen laat doen tijdens de uitzending. Het was eerder al mogelijk om bijvoorbeeld mee te doen aan de Nationale IQ Test. Ontwikkelaar Angry Bytes houdt ook Tweede Scherm-sites bij voor Wie is de Mol, The Winner is… en Tussen Kunst & Kitsch. Deze sites zijn de komende drie weken te te gebruiken tijdens de uitzendingen van de desbetreffende programma’s. Tijdens een voetbalwedstrijd tussen Engeland en Nederland op Veronica op 29 februari zul je ook iets kunnen doen op je iPhone.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.