‘Apple werkt met modemerk Coach aan nieuwe Apple Watch-bandjes’

Apple zou met modemerk Coach aan nieuwe Apple Watch-horlogebandjes werken, in een samenwerking die vergelijkbaar is met Hermes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple werkte eerder met modemerk Hermes aan een eigen collectie horlogebandjes. Inmiddels zouden ze bezig zijn met een ander luxe modemerk, Coach. Nieuwe lederen Apple Watch-bandjes van Coach kunnen al tijdens de WWDC 2016 in de winkel liggen, aldus geruchten.


Coach handtas
Voorbeeld van een Coach-handtas. Binnenkort staat er een Apple Watch op dergelijke reclamefoto’s van Coach? (liefst niet omgedraaid, zoals op deze foto).

Update 02-05-2016: er is een nieuwe foto verschenen met de volledige collectie aan Coach-bandjes voor de Apple Watch. In totaal zou het dus gaan om negen verschillende bandjes die voor $150 verkocht gaan worden, maar door de kwaliteit van de foto is lastig te zien welke kleuren dit exact zijn.

Modemerk Coach komt met bandjes naar de Apple Watch.

Coach, wie?

Coach is een typisch Amerikaans tassenmerk, vergelijkbaar met Kate Spade en Michael Kors. In elk groot Amerikaans winkelcentrum vind je wel winkels met luxe tassen van deze merken. Toch is er een verschil: terwijl Michael Kors tassen in alle prijsklassen ging maken, waardoor ook jongeren er eentje konden veroorloven, heeft Coach de afgelopen tijd juist meer voor het duurdere segment gekozen. In plaats van tassen met opvallende logo’s kiezen ze vaker voor luxere lederen tassen in neutrale kleuren. Wellicht dat de keuze van Apple daarom op Coach is gevallen en niet op MK.

Coach Apple Watch-horlogebandje

Michael Kors lijkt bij Apple ook wat uit te gratie te zijn gevallen, naarmate meer mensen met de tassen gingen lopen: twee jaar geleden raadde Apple nog aan om een MK-tas voor moederdag te kopen, maar ondertussen zijn de MK-hoesjes en -tassen uit de Apple Stores verdwenen en hebben ze plaats gemaakt voor hippere merken zoals Herschel.

Coach Apple Watch-horlogebandjes met bedeltjes

Apple Watch-bandjes van Coach

Verkoopmedewerkers van Coach zijn op de hoogte gebracht dat er in juni nieuwe horlogebandjes aankomen, zo schrijft de modesite Haute Ecriture. Uit de documenten blijkt dat er lederen Apple Watch-bandjes aan komen. Het gaat om 8 nieuwe lederen bandjes in de kleuren wit, zwart, rood en bruin. Sommige zijn gemaakt van gestikt leder, zoals op de tas hierboven, terwijl andere voorzien zijn van metalen hangertjes, bijvoorbeeld in de vorm van een zeester. Dat maakt de bandjes minder aantrekkelijk voor mannen. De prijs zal rond de 150 dollar liggen.

Coach handtas in roze

Juni is ook de maand waarin Apple aankondigingen doet tijdens WWDC 2016. Apple zou de samenwerking tijdens deze conferentie bekend kunnen maken, op de keynote op maandag 13 juni.

Bekijk ook

WWDC 2016: alles over Apple's ontwikkelaarsconferentie in 2016

WWDC is Apple's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in juni. Welke aankondigingen heeft Apple tijdens WWDC 2016 gedaan? Dat lees je in deze round-up van dit belangrijke evenement voor ontwikkelaars, WWDC 2016!

Nieuwe kleurtjes en accessoires

Sinds de Apple Watch een jaar geleden in de verkoop ging, heeft Apple nieuwe kleurtjes en nieuwe horlogebandjes aangekondigd om de interesse erin te houden. Maar de toch voornamelijk mannelijke groep gebruikers zit waarschijnlijk op meer te wachten dan het zoveelste modebandje.

Bekijk ook

Apple Watch 1 jaar later: succes hangt vooral af van toekomstige modellen

De Apple Watch bestaat 1 jaar, maar of het een succes of een flop is, hangt ervan af wie je de vraag stelt. Bestaande gebruikers zijn erg tevreden, twijfelaars zien het nut nog niet. Is het horloge niet gewoon een jaar te vroeg op de markt gebracht?

De samenwerking tussen Apple en Coach zou betekenen dat het tweede dure modemerk speciale bandjes voor de Apple Watch gaat maken. De Hermes-horlogebandjes waren aanvankelijk alleen in combinatie met een horloge te koop, maar je kunt ze nu ook los kopen. Bij Hermes liggen de prijzen wel wat hoger dan bij Coach: reken op zo’n 350 euro, oplopend tot vele honderden euro’s.

Bekijk ook

Apple Watch Hermès: alles over deze exclusieve collectie

De Apple Watch Hermès is een exclusieve collectie horloges, ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en modehuis Hermès. Waar zijn ze te koop, wat is er zo bijzonder aan? Dat lees je hier!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.