Reacties voor: Microsoft wil iTunes-app voor Windows 8, Apple werkt niet mee

Microsoft wil een iTunes-app voor Windows 8, maar Apple lijkt niet van plan daar snel gehoor aan te geven. Micrsoft CFO Tami Reller heeft de rode loper al uitgerold.

Reacties: 25 reacties

  1. Wat een draak van een programma is dat iTunes toch (op een Windows-PC).

  2. Zou ik ook niet doen. Windows wil dat alleen maar zodat ze zelf niet alles hoeven te bouwen en klanten te trekken.

  3. Microsoft? Dat is toch voor beginners? Heeft het überhaupt iets te willen?

  4. Persoonlijk zie ik iTunes nog niet in een metro stijl. Ik vind het sowieso lelijk. Hopelijk laat Apple zich niet verleiden door de lelijkheid van Windows 8……

  5. Om die dan vervolgens net zo crappy te laten werken als de apps van Microsoft op iOS. 10 jaar geleden had het voor Apple reden om ook een Windows versie te hebben, maar nu ze toch al de markt in handen hebben, waarom koop je dan geen Mac of iPad?

  6. Ik zou liever hebben dat Spotify met een Metro app kwam. Ik gebruik alleen Spotify om muziek te syncen met mijn iPhone. Veel makkelijker, ook voor muziek die niet in Spotify staat maar gewoon op je pc.

  7. Apple kan het meerendeel van de nieuwe klanten weg trekken bij windows door een goede versie van iTunes te maken.

    Wie weet is het met windows 8 nu gemakkelijker om iTunes te schrijven. Ik meen mij te herrinneren dat Apple in vorige versies van windows geen toegang kreeg van Microsoft tot benodigde core technologieen waardoor iTunes draait zoals het draait. Met die toegang zou iTunes net zo soepel en snel moeten kunnen draaien als op de Mac.

    Ik weet niet of dit een fabeltje is of niet maar dat staat ergens op de fora van OMT.

    Logischer lijkt mij dat iTunes niet op ElkePC even soepel draait vanwege de duizenden verschillenden configuraties en gebrek aan optimalistatie van iTunes. Het is nogal gemakkelijk om de schuld af te schuiven aan Microsoft als je zelf veel meer aan optimalisatie kan doen. Er zijn genoeg soortgelijke apps op windows die wel soepel draaien op een PC waar iTunes niet op vooruit te branden is.

    En ik ken genoeg Windows gebruikers die heel tevreden zijn met iTunes op hun windows machine en zich niet kunnen vinden in dat iTunes een draak is op hun computer. Blijkbaar draait het niet op elke PC standaard slecht. 😉

  8. Ik vind die metro apps maar niks! veel lastiger multitasken en vaak veel minder instellingen. Een goed voorbeeld hiervan is skype, de desktop variant vind ik echt veel beter.

  9. Is iTunes 11 voor Windows niet een gigantische verbetering? Op OS X was het dat namelijk wel (al ben ik het nu wel weer gewend en vind ik het traag).

  10. @Nigel: Dat ligt meer aan Metro dan aan de apps.

    Windows 8.1 geeft straks de mogelijkheid om 4 programma’s tegelijkertijd te weergeven en een ongelimiteerd aantal op de achtergrond door te laten draaien. Wie weet is het dan beter voor je. 😉

  11. Als M$ slim is vragen ze Apple om de Windows desktop versie ook in te trekken. Je hebt een beest van een computer nodig om er een beetje normaal mee te kunnen werken, terwijl het op OSX zelfs op een oude Mac uitstekend werkt.

    Oftewel, voordat Apple over een Metro-app gaat denken, hebben ze eerst nog wat werk te doen aan de desktop versie van iTunes.

  12. @Alfred: Genoeg mensen zonder beest van een machine waarop het soepel draait. Die hoor je alleen niet op het internet. 😉

  13. @kasuja: Idd op mijn 3 jaar oude laptop draait itunes gewoon goed.

  14. @kasuja: Ja hoor op mijn Macbook Pro draait het prima geen probleem, zelfs met iTunes op Win8Pro, weliswaar zonder metro-app maar ja wat is de meerwaarde??

    Dat is idd stukken beter, want dat kon windows 3.11 ook al 😉

  15. Steve Jobs wilde al in den beginnen geen iTunes versie voor Windows. Maar het iTunes team overtuigde hem dit toch te doen. Ik zie dit niet zo gauw gebeuren.

  16. Stom van Apple. We hebben het hier immers over de mobiele versie van iTunes. Dit maakt het mogelijk Windows mobile gebruikers via de iTunes store liedjes en films te laten kopen. Die klanten laten ze nu liggen.
    Volgens mij genereert Apple het merendeel van de winst via de iTunes muziek store.

  17. @Meneer Ricardo: steve jobs is dood.
    En bij windows gebruikers zit voor apple de ruimte om meer geld te verdienen.

    Juist het openstellen voor een nieuwe doelgroep zou ik aanpakken op een manier dat die doelgroep zich prettig gaat voelen met de dienst en software die je bied. Dat moet werken als een visitekaartje.

    Als iTunes dus slecht werkt beweegt dat de gebruiker niet om nog meer van apple te proberen.

    Dat moet apple niet willen. En dat zal Steve jobs vast ook niet in gedachte gehad hebben. Wel kan ik mij voorstellen dat je de software niet te goed moet maken waardoor de gebruiker geen reden heeft om de overstap naar de mac te maken.

    Maar dat is de glas half leeg benadering.

  18. iTunes is een van de paradepaardjes van Apple.
    MS kan dit wel willen, maar zij vertikken het ook een van hun paradepaardjes, office, voor iOS uit te brengen…
    Apple heeft groot gelijk.

  19. De achterliggende reden zal wel zijn dat als itunes voor metro beschikbaar komt, deze ook draait op de windows RT versie. En dan geven ze de concurrentie apparaten toegang (windows rt tablets) tot de muziek library.
    Dus wil apple dit natuurlijk niet.

  20. @iFeun: leg eens uit waarom?

    Apple zal zorgen dat het werkt met een iPod en iPad voor zover kan ik je volgen. Waarom zou apple support toe moeten voegen in iTunes voor nie apple MP3 spelers?

    Er zijn overigens non apple mp3 spelers die prima met iTunes samen werken. (standaar supported)

  21. Als MS Office (client versie) dan voor de iPad levert; goeie ruil

  22. Origineel geplaatst door iFeun
    De achterliggende reden zal wel zijn dat als itunes voor metro beschikbaar komt, deze ook draait op de windows RT versie. En dan geven ze de concurrentie apparaten toegang (windows rt tablets) tot de muziek library. Dus wil apple dit natuurlijk niet.

    Maar ja er zijn ook Windows 8 tablets die gewoon de desktop versie van iTunes draaien. Zoals mijn Acer W510 😉

  23. @sanderevers: idd dat antwoord van iFeun snap ik daarom ook niet.

  24. Veel mensen vergeten dat niet alle apps in Metro kunnen worden gebouwd.

    Metro apps zijn HTML5 gebaseerd en spreken andere technologieen aan als de de omgeving van windows 7 en de desktop omgeving van windows 8

    Al zou apple het willen betekent dat dat apple twee iTunes versies moet zien te maken die alletwee uit de zelfde iTunes libraty kunnen putten en met de twee verschillende grafische omgevingen om kunnen gaan.

    Het maken van zon hibryde app is minder makkelijk dan het lijkt. En voor sommige apps onmogelijk. Tenzijn microsoft de technologie achter de metro omgeving aanpast.

    Het is dus makkelijk roepen dat apple iets moet doen en dat het schande is als dit niet gebeurt.

  25. T is toch best logisch dat Apple niet wilt meewerken of niet dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.