Microsoft neemt muziekapp Groove over

Microsoft heeft Groove overgenomen, een muziekapp die afspeellijsten kon maken op basis van je luistergedrag. Groove gaat verdwijnen.

Vorig jaar besloot Microsoft de muziekdienst Xbox Music een andere naam te geven: het zou voortaan Groove heten. Die naam komt toevallig heel goed uit, want Microsoft heeft nu een bedrijfje overgenomen met precies dezelfde naam. We schreven in 2013 al eens over Groove, toen de app net een grote opknapbeurt had gekregen. Maar daarmee eindigt het verhaal, want Groove stopt ermee en de app wordt niet verder ontwikkeld door Microsoft.


Oprichters van muziekdienst Groove, nu overgenomen door Microsoft

Dat is te lezen in een blogposting op Medium, waarin de oprichters bevestigen dat de app is overgenomen door Microsoft. Groove werd gemaakt door het Canadese bedrijfje Zikera. Ze zeggen ook dat Groove niet langer zal bestaan. Maar de gelijknamige Groove-muziekdienst van Microsoft gaat uiteraard wel door. Microsoft heeft per e-mail laten weten dat de overname inderdaad heeft plaatsgevonden. De app is voorlopig nog te gebruiken, maar zal niet verder worden ontwikkeld.

Bekijk ook

Groove Music Player: iPhone-muziekapp helpt je een handje

Groove - Music Player is een fraaie gratis muziek app voor iPhone en iPad. De applicatie houdt favoriete en recent beluisterde muziek bij.

Groove deed iets wat muziekdiensten tegenwoordig vaak al hebben ingebakken: het maken van afspeellijsten op basis van je populaire artiesten. Groove keek naar de muziek die je luisterde en maakte daar persoonlijke afspeellijsten van. Groove werd vooral bekend door het maken van mooie lijsten op basis van je luistergedrag.

Groove Music Player muziekspeler Groove Music Player favorieten beluisteren

Uit de blogposting wordt niet duidelijk wanneer de overname heeft plaatsgevonden. Mogelijk waren er al gesprekken gaande op het moment dat Microsoft de naamsverandering naar Groove bekendmaakte, maar het kan ook zijn dat Microsoft uit opportunisme had gekozen, in de hoop dat beide namen naast elkaar konden bestaan.

De naamsverandering van Xbox Music naar Groove was slim. De naam was nogal verwarrend voor mensen die niet van gaming, maar wel van muziek houden. De afgelopen tijd heeft Microsoft voortdurend kleine bedrijfjes overgenomen, waaronder SwiftKey, Sunrise en Acompli (nu als Outlook voor iOS te downloaden).

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 februari 2016 om 8:56
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.