Microsoft neemt LinkedIn over

Microsoft heeft aangekondigd LinkedIn over te gaan nemen. Met de overname zou $26,2 miljard gemoeid zijn.

LinkedIn overname door Microsoft.
Microsoft heeft bekendgemaakt dat ze LinkedIn over gaan nemen, het bekende sociale netwerk waar mensen online hun cv plaatsen. Dit heeft Microsoft zojuist bekendgemaakt middels een persbericht. Het merk LinkedIn zal zelfstandig blijven opereren, waardoor ook de app onafhankelijk van Microsoft blijft.

Microsoft neemt LinkedIn over

De overname is zojuist door Microsoft bekendgemaakt. Met de overname is een bedrag van $26,2 miljard gemoeid, zo’n $196 per aandeel. De overname wordt naar verwachting dit kalenderjaar afgerond. Naast de eigen activiteiten behoudt LinkedIn ook zijn eigen topman Jeff Weiner. Hij zal zijn werkzaamheden na de overname rapporteren aan Microsoft-topman Satya Nadella. De overname wordt vandaag in een conferencecall besproken en zal te bekijken zijn via deze website.

https://www.youtube.com/watch?v=-89PWn0QaaY

Jeff Weiner zegt in het persbericht dat de combinatie van het netwerk van LinkedIn en de clouddiensten van Microsoft ervoor moet zorgen dat de manier hoe de wereld werkt veranderd wordt. Met de overname moet LinkedIn de komende jaren nog verder groeien, terwijl ook Microsoft Office 365 een grotere rol moet gaan spelen. De overname is al unaniem goedgekeurd door de Boards of Directors van zowel LinkedIn als Microsoft en wordt nog voorgelegd aan de aandeelhouders van LinkedIn. Reid Hoffman, voorzitter van de raad van bestuur van LinkedIn, ziet grote kansen voor zowel de leden als klanten van LinkedIn en hij kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Microsoft. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wanneer de gemiddelde LinkedIn-gebruiker iets gaat merken van deze overname.

Vermoedelijk zal LinkedIn ook nauwer verwerkt worden in Microsofts Outlook-app. Microsoft breidt de Outlook-app de laatste tijd flink uit met integratie van apps van derden en gezien deze overname kan ditzelfde gebeuren met de LinkedIn-app. De LinkedIn-app werd eind vorig jaar helemaal vernieuwd, maar kan in de App Store niet rekenen op hoge waarderingen. De Outlook-app van Microsoft is qua waarderingen een stuk populairder met op moment van schrijven een gemiddelde waardering van vier sterren.

Bekijk ook

LinkedIn-app vernieuwd: schuifmenu maakt plaats voor tabbladen

De LinkedIn-app is eindelijk voorzien van een compleet redesign. De app heeft een nieuwe frisse look, terwijl het schuifmenu plaatsgemaakt heeft voor vijf tabbladen onderaan het scherm.

LinkedIn heeft momenteel meer dan 433 miljoen leden wereldwijd met elk jaar een groei van 19%. Het sociale netwerk heeft meer dan 105 miljoen unieke bezoekers per maand, waarvan 60% LinkedIn bezoekt vanaf een mobiel platform.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.