Hub Keyboard van Microsoft laat je snel gekopieerde tekst tikken en Office-documenten sturen

Nog op zoek naar een nieuw toetsenbord voor je iPhone of iPad? Microsoft heeft het Hub Keyboard uitgebracht, een nieuw toetsenbord waarmee je direct links naar Office-bestanden kunt versturen en eenvoudig gekopieerde tekst kunt plakken.

Microsoft Hub Keyboard voor de iPhone.
Microsoft heeft een nieuw toetsenbord uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het is nog niet het speciale Word Flow-toetsenbord dat je met één hand kunt bedienen, maar het gaat om het Hub Keyboard (link). Dit toetsenbord is vooral handig als je een hard-core Office 365-gebruiker bent, want met dit toetsenbord kun je snel links naar Office-bestanden sturen of contacten delen.

Bekijk ook

Microsoft-toetsenbord voor iOS is te bedienen met één hand

Het Microsoft Word Flow-toetsenbord voor iOS krijgt een speciale eenhandsmodus, die afwijkt van de Windows Phone-versie. Microsoft heeft voor een soort waaier gekozen.

Engels toetsenbord voor versturen van Office-bestanden

Het Hub Keyboard laat je verschillende taken uitvoeren. Allereerst kun je snel je laatst gekopieerde tekst versturen via een knop boven het toetsenbord. Boven het toetsenbord zie je te allen tijde je laatst gekopieerde tekst staan, waardoor je deze snel kunt tikken. Het feit dat je kunt zien welke tekst in je klembord staat, kan bovendien erg handig zijn. Verder is het mogelijk om links naar Office-bestanden door te sturen. Door in te loggen met je Office 365-account, krijg je direct in het toetsenbord een overzicht te zien van al je opgeslagen documenten. Dit kunnen bijvoorbeeld Word-, Excel- en Powerpoint-documenten zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=6ozUd7rEx-s

Het toetsenbord heeft ook een voorspellende functie, maar omdat het toetsenbord momenteel alleen de Engelse taal ondersteunt is dit voor Nederlands nog niet heel zinvol. Microsoft heeft wel laten weten dat andere talen binnenkort ook ondersteund worden. Het toetsenbord is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken, maar zoals bij elk alternatief iOS-toetsenbord moet je wel volledige toestemming geven. Dit Hub Keyboard verscheen eerder dit jaar al voor Android-systemen. In onderstaande tip lees je meer over het toevoegen van een alternatief toetsenbord.

Bekijk ook

Alternatieve toetsenborden installeren op iPhone en iPad

Alternatieve toetsenborden installeren op je iPhone of iPad is een fluitje van een cent. We leggen uit hoe je toetsenborden van derden kunt installeren en verwijderen. En hoe zit het met de privacy?

Grote bedrijven zijn ineens druk bezig met het ontwikkelen van toetsenborden voor iOS, want ook Google schijnt al een tijdje druk bezig te zijn met een eigen toetsenbord. Hier zou het zoeken op Google centraal staan, zodat het aantal zoekopdrachten via iOS opgekrikt kan worden. Of dit toetsenbord echt het levenslicht zal zien, is nog niet duidelijk.

Bekijk ook

'Google werkt aan eigen toetsenbord voor iOS met optie voor zoekopdrachten'

Google zou werken aan een eigen toetsenbord voor iOS. Dit toetsenbord zou zich onderscheiden met een ingebouwde mogelijkheid om zoekopdrachten uit te voeren, zowel naar weblinks als naar afbeeldingen.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.