Michel’s iCulture: “Mijn Apple-avontuur begon met de Mac”

Ter gelegenheid van de aanstaande wijziging naar iCulture blikken alle medewerkers uitgebreid terug op 7 jaar iPhoneclub, en vooruit naar iCulture.nl. In deze terugblik: Michel (@michellusthof)
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Michel LusthofJe zou het misschien niet verwachten, maar mijn eerste aanraking met een Apple-product komt niet door de iPhone of de iPad maar door de Mac – of eigenlijk Mac OS X. Dat is inmiddels zo’n acht jaar geleden. Bij een vriend had ik het Mac-besturingssysteem gezien en ik was meteen onder de indruk. Fraaie functies en een interface die al snel voor zich sprak. Ik was Windows een beetje zat en experimenteerde in mijn vrije tijd veel met verschillende Linux-versies. Destijds zat ik in het examenjaar van de HAVO, maar geld voor een Mac had ik helaas niet. Mac OS X kon je met wat aanpassingen in Windows ook als virtual machine draaien – een goedkope oplossing voor het ontbreken van een Mac. Zo gezegd zo gedaan. Dat smaakte naar meer. Toen ik mijn HAVO-diploma op zak had, kreeg ik van mijn ouders een MacBook. Zo’n witte van plastic. Toen is waarschijnlijk het zaadje geplant waardoor ik nu nog steeds erg op de Mac gericht ben. En zo begon mijn avontuur met Apple.


In de dagen voorafgaand aan de grote makeover van iPhoneclub.nl naar het compleet vernieuwde iCulture.nl staan de redacteuren van iCulture stil bij dit moment. Hoe de iPhone hun leven veranderde, hoe zij terugkijken op iPhoneclub en waar zij naar uitkijken in het nieuwe iCulture. In dit verhaal het relaas van Michel (@michellusthof).

Gegrepen door het Apple-’virus’ volgde twee jaar later mijn eerste iPhone, de iPhone 3G, die nu nog door mijn moeder gebruikt wordt. Toen had ik nooit gedacht dat ik twee jaar later ‘s ochtends vroeg in de rij zou staan voor de allereerste iPad. Leuk detail: in diezelfde rij stond mijn toekomstige collega Bastiaan Vroegop, al wist ik dat toen nog niet. Datzelfde jaar begon ik namelijk als freelancer voor iPhoneclub en iPadclub. Inmiddels zijn we ruim vier jaar en heel wat iPhones, iPads en ook Macs verder. Ook bij iCulture is er intussen veel veranderd. Verschillende functies, collega’s die kwamen en gingen, én mooie mijlpalen. Al bleven sommige dingen bij het oude…

Sinds de start van iPhoneclub is het uiterlijk van de site(s) altijd onveranderd gebleven, maar zijn we als site wel doorgegroeid. Meer gave artikelen, bezoekers en een uitbreiding van de redactie. Bovendien zijn we ook steeds bekender geworden. Wat langere tijd geleden zijn we de naam iCulture al meer gaan gebruiken, maar de sites behielden hun oude vertrouwde namen. We zijn al lang geen clubje meer, maar uitgegroeid tot een platform voor alles rondom de iPhone, iPad en andere Apple-producten. Daarbij hoort niet alleen een nieuwe naam, maar ook een modern nieuw uiterlijk, een consistente huisstijl en een site die is ingericht op de mooie artikelen die we als redactie maken.

De nieuwe site zie ik als een belangrijke stap voor de toekomst. Dankzij de nieuwe site kunnen we de mooie artikelen die we al maken – en in de toekomst nog zullen maken – nog beter voor het voetlicht brengen. Dankzij een responsive design maakt het ook niet meer uit welk apparaat je gebruikt. De beperkingen van het mobiele thema zijn daarmee gelukkig ook verleden tijd. De volledige experience, zoals ze dat zo mooi zeggen, op alle devices. Naast de nieuwsartikelen en losse app-besprekingen maken we ook allerlei content die tot nu toe minder goed tot hun recht kwam. Bijvoorbeeld onze samenvattende dossiers over de iPhone 6, iOS 8. Of onze tipartikelen voor tal van praktische problemen en handige adviezen zoals een kapotte homeknop of waterschade. Die zijn door de opzet van de nieuwe site makkelijker terug te vinden, beter toegankelijk en lezen ook nog eens veel prettiger. Ook krijgen uitgebreide appvergelijkingen over bijvoorbeeld navigatie-apps of clouddiensten in de nieuwe site een eigen categorie. En misschien kan ik in de toekomst mijn voorliefde voor de Mac ook op iCulture nog meer handen en voeten gaan geven. Wie weet. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zullen zijn als ik. Er is hard gewerkt, maar het einde komt nu in zicht – al zou je het beter een nieuw begin kunnen noemen.

Lees ook de andere profielen in deze serie!

Reageren kan onder het aankondigingsartikel.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.