Meta Watch: smartphone-horloge biedt alternatief op Pebble

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Meta WatchDe makers van het smartphone-horloge Meta Watch hebben vandaag een nieuwe versie van hun ontwikkelingssysteem uitgebracht, waardoor het mogelijk is om dit horloge te koppelen met de iPhone via Bluetooth 4.0. Hierdoor kunnen ontwikkelaars apps voor het horloge ontwikkelen die concurreren met de Pebble, een ander horloge dat onlangs nog meer dan 10 miljoen dollar via Kickstarter wist in te zamelen.

De Meta Watch heeft net als de Pebble een bewegingssensor en een trilmotor. Hierdoor zou er in theorie net zoveel met het horloge mogelijk zijn als met de Pebble. Een ontwikkelaar zou een app kunnen ontwikkelen die informatie met het horloge uitwisselt, zodat je bijvoorbeeld bepaalde berichten op je pols kunt lezen. Zo zou een app zoals Runkeeper het horloge kunnen integreren, zodat je krijgt te zien hoe hard je rent en hoe ver je nog moet.

Hoewel de Pebble onlangs een flink succes wist te boeken, is de Meta Watch iets eerder op de markt. Het horloge is vanaf deze maand al verkrijgbaar, terwijl de eerste Pebbles pas in september verzonden worden. Daar staat wel tegenover dat de Meta Watch een stuk duurder is: je betaalt voor het horloge 199 dollar, terwijl de Pebble 150 dollar zal gaan kosten zodra deze buiten Kickstarter verkocht wordt. Daarnaast moeten app-ontwikkelaars wel ondersteuning voor het horloge integreren, iets dat bij de inmiddels veel besproken Pebble waarschijnlijker lijkt.

Meer info: MetaWatch.org

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.