Apple’s ontwerper van Mac Pro en Touch Bar vertrekt ook naar Tesla

· Benjamin Kuijten

Normaal gesproken is het Apple die her en der mensen wegkaapt bij allerlei bedrijven, maar nu zijn de rollen omgedraaid. Nadat gisteren bekend werd dat Swift-bedenker Chris Lattner overstapt naar Tesla, is het nu de beurt aan Matt Casebolt. Hij ontwierp de meest recente Mac Pro en de Touch Bar en maakt ook de overstap van Apple naar Tesla, zo meldt Elektrek.

Matt Casebolt naar Tesla

Matt Casebolt naar Tesla.Bij Apple was Matt Casebolt verantwoordelijk voor recente Mac-producten. Bij Apple had hij de titel Senior Director of Design voor de Mac en werkte de laatste tijd aan de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Daarvoor had hij de leiding over de meest recente Mac Pro. Bovendien stond hij aan de wieg van het design van de originele MacBook Air. Wat de reden is van zijn vertrek, is niet precies duidelijk, maar feit is wel dat hij de laatste tijd bij Apple belangrijke Mac-producten gemaakt heeft. Het is ook niet duidelijk wie zijn rol bij Apple over gaat nemen.

Bij Tesla gaat Casebolt aan de slag als Senior Director Egnineering, Closures & Mechanisms.

De MacBook Air was de eerste Mac met het ultradunne en aflopende design. Dit zitten vervolgens de standaard voor vele dunne concurrerende laptops, maar ook voor Apple’s 12-inch MacBook. Ook het design van de Mac Pro was opmerkelijk en totaal anders dan de vorige generatie Mac Pro. De Mac Pro is dan ook vaak vergeleken met een kleine prullenbak, vanwege het ronde ontwerp. Of het vertrek van Matt Casebolt invloed heeft op de verdere ontwikkeling van de Mac Pro, valt nog te bezien. Deze prullenbak-achtige Mac Pro is nog steeds het meest recente model, maar Apple heeft wel aangegeven dat er ‘fantastische desktops op de planning staan‘. De huidige Mac Pro is inmiddels ruim drie jaar oud.

BEKIJK OOK
20-12-2016 · Tim Cook belooft dat er 'fantastische desktops' op de roadmap van Apple staan en doelt daarmee op nieuwe iMacs of een Mac Pro.
8

Stuivertje wisselen tussen Tesla en Apple

Chris Lattner en Matt Casebolt zijn niet de eersten die overstappen van Apple naar Tesla. Eerder ging David Erhart al naar Tesla. Bij Apple was hij verantwoordelijk voor engineering en vervult bij Tesla een soortgelijke rol. Ook Chester Chipperfield, die voorheen ook bij Blackberry gewerkt heeft, stapte over van Apple naar Tesla. Bij Apple werkte hij in het Special Projects-team, dat volgens geruchten bezig is met een zelfrijdende auto maar nu zijn koers gewijzigd heeft naar auto-software.

BEKIJK OOK
17-10-2016 · Apple zou haar plannen voor een eigen auto flink bijgeschaafd hebben. In plaats van werken aan een eigen auto, zouden ze nu de focus leggen op een autonoom besturingssysteem.
6

Chris Porritt daarentegen ging juist van Tesla naar Apple en werd daar mogelijk de leider van Project Titan. Of dit nog steeds het geval is, is echter nog maar de vraag. Apple’s eigen Bob Mansfeld zou inmiddels de leiding hebben, maar de laatste tijd is het vrij stil rondom Apple’s geheimzinnige auto-project.

BEKIJK OOK
19-4-2016 · Project Titan heeft mogelijk een nieuwe manager: Chris Porritt stapte over van Tesla naar Apple's Special Projects. Eerder werkte Porritt voor de Britse automaker Aston Martin, waar Jony Ive fan van is.
15

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Benjamin maakt sinds september 2015 deel uit van de iCulture-redactie. Zijn nieuwste aanwinst is zijn 9,7-inch iPad Pro, maar hij is ook erg blij met zijn CarPlay-radio en AirPods. Naast Apple is Benjamin ook een liefhebber van Nintendo-games.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!