Marktaandeel van de iPhone bij smartphones licht gedaald

· Gonny van der Zwaag

iphone-droidHet marktaandeel van de iPhone is wereldwijd in het vierde kwartaal van 2009 iets gedaald, blijkt uit een rapportage van ABI Research. Het marktaandeel van de iPhone onder smartphones daalde van 18,1 procent in het derde kwartaal naar 16,6 procent in het vierde kwartaal van 2009. Dat betekent overigens niet dat er minder iPhones zijn verkocht: de verkoop van iPhones steeg zelfs met 18 procent naar 8,7 miljoen stuks. De verkoop van smartphones in het algemeen groeide echter veel sneller: met 26 procent.

Bedrijven die profiteren van de groei zijn Motorola (die haar eerste Android-toestel uitbracht) en Nokia, die de verkoop van smartphones met 4,6 miljoen stuks zag stijgen. Misschien valt er een trend te ontdekken, want in het vierde kwartaal van 2008 daalde het marktaandeel van de iPhone ook al. Het zou te maken kunnen hebben met Apple’s gewoonte om nieuwe versies van de iPhone halverwege het jaar te introduceren, terwijl concurrenten hun nieuwe toestellen vlak voor de feestdagen op de markt brengen.

Via: Wall Street Journal

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.