Marktaandeel iOS stijgt, maar Android stijgt sneller

· Bart Breij

Marktaandeel smartphonesHet gaat goed met iOS. De laatste cijfers van het marktanalysebureau Comscore geven aan dat het marktaandeel van Apple ten opzichte van juni dit jaar in juli met 0,4 procent op het totale aandeel is geklommen. Ten opzichte van april dit jaar zag Apple haar marktaandeel een procent toenemen. Google’s mobiele besturingssysteem Android grijpt echter sneller om haar heen. Waar ze in juni nog 40,1 procent van de markt van smartphones bezat, bedraagt het percentage in juli 41,8.

Comscore brengt elke maand verslag uit van de verkoopcijfers van de fabrikanten van smartphones en de penetratie van hun besturingssystemen. Op het gebied van telefoonverkopen heeft Apple in juli 0,6 procent extra marktaandeel geboekt. Het marktaandeel bedroeg in juni nog 8,9 procent, nu is dat dus 9,6. Apple blijft daarmee op achterstand bij respectievelijk Samsung, LG en Motorola. Nokia wordt in dit overzicht niet meegenomen omdat het enkel gaat om smartphones. Volgens Comscore heeft haar besturingssysteem Symbian slechts 1,9 procent van de markt in handen.

Let erop dat onderstaande percentages een termijn van drie maanden (een fiscaal kwart) bestrijken. De eerder genoemde cijfers in dit stuk zijn vergelijkingen met de cijfers van juni 2011.

Comscore marktaandeel cijfers

De cijfers zijn gebaseerd op de Amerikaanse markt. De verhoudingen in Nederland en België zijn helaas niet bekend.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.